<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

De mégis van mód a halasztásra. 

Sok cég és könyvelőiroda kérte arra a kormányt, hogy 2020-hoz hasonlóan az idén is hosszabbítsák meg a céges beszámolók leadásának határidejét – írja a hvg.hu.  A portál cikke emlékeztet: tavaly a szokásos május 31-i határidő helyett elég volt szeptember végéig beadni a dokumentumokat. 

(Fotó: Pixabay)(Fotó: Pixabay)

Ahogy arról az mfor.hu is írt, a Minősített Könyvelők Egyesülete azzal indokolta a kérést, hogy a járványügyi korlátozások miatt komoly problémát okoz a köz-, illetve taggyűléseket összehívni, így szabályosan elfogadni a beszámolót. 

Tállai András államtitkár a halasztással kapcsolatos kérdésre a parlamentben azt mondta: idén nem hosszabbítják meg a határidőt,

„mert az ország újraindítása a cél, a normalizált élet visszaszerzése, visszaadása, amelynek része a kötelezettségek határidőre való teljesítése is.”

Ha egy cégnek vagy könyvelőirodának nehézsége van a határidővel kapcsolatban, akkor kérheti, hogy a kötelezettségét ne május 31-én, „hanem az azt követő időszakban” tudja teljesíteni. Vagyis lehet halasztani, de ez nem automatikusan jár – jegyzi meg a hvg.hu cikke.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.