<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A főzés és sütés örömteli tevékenységek, de mindannyian egyetérthetünk abban, hogy nagy rendetlenség övezi őket. Az eszközök, ételek és egyebek tárolása a konyhában nem egyszerű feladat. Adunk néhány tippet, hogyan hozd ki a legtöbbet konyhádból!

Mérd fel a terepet!

hirdetés

Ha úgy érzed, hogy konyhádban eluralkodott a káosz, és valamit azonnal tenned kell, először is vegyél egy nagy levegőt. 

Második lépésként pedig írj egy listát arról, mi az, ami zavar a tárolást, elrendezést illetően. Tarts egy nagy szanálást, dobáld ki a nem szükséges eszközöket, lejárt fűszereket, hogy tiszta lappal indulhass!

Gondold végig, hogy mire lehet szükséged ahhoz, hogy megkönnyítse a tárolást és a konyhában való sürgést-forgást.

Előfordulhat, hogy néhány apró kiegészítő beszerzése megoldja a problémát, de olyan eset is van, amikor drasztikusabb változás szükséges.

Kis méretű konyhák esetében rendkívül praktikusak a különböző kiegészítő elemek. Ezek kerülhetnek a konyhasor végére, két elem közé, vagy felső végzáró elem helyére is. A KonyhaMax.hu-nál kapható hasznos kiegészítő elemek segítenek, hogy jobban átlásd a rendelkezésre álló teret és a szükséges eszközöket.

Igazodj a konyha stílusához!

A rendszerezettség mellett a harmónia is fontos tényező egy konyha rendben tartásánál. Akárcsak bármilyen lakberendezési projekt esetén, a konyhai tárolóeszközök kiválasztásánál is érdemes összehangolni a stílusokat és színeket.

Amennyire csak lehet, törekedj az egységességre! Válassz egyszínű, a konyhabútorhoz illeszkedő tárolóedényeket, tálcákat és dobozokat.

A tárolók méretét is próbáld összeegyeztetni, hogy azok elférjenek egymás mellett, alatt, és akár egymásba is helyezhesd őket szükség esetén. 

Rendszerezz!

Szerezz be olyan elválasztó-rendszerező elemeket, amelyek segítenek bizonyos típusú élelmiszerek vagy evőeszközök elkülönítésében. Így jobban átlátható, mi milyen csoportba tartozik, és könnyen előveheted a szükséges dolgokat!

Rendkívül népszerűek az átlátszó üvegcsék, amelyeket matrica segítségével fel is címkézhetsz. Így ugyanolyan tárolóeszközben tarthatod a lisztet, a cukrot vagy akár a csokis kekszet, egységesség és harmónia uralkodik majd konyhádban!

Próbálj ki egészen különleges konyhai eszközöket, amelyek nem csak a rendszerezésben, de a kényelem növelésében is segítenek. Az Egyesült Államokban “Lazy Susan”-ként emlegetett forgótálca remekül alkalmazható gyakran használt fűszerek tárolására. 

Előfordul, hogy a leghátsó fűszerre lenne szükséged, de ahhoz, hogy elérd, ki kellene pakolnod az egész tárolót. Ezt remekül helyettesíti a forgótálca, amellyel egyet forgatva könnyen elérheted a rajta tárolt dolgokat.

A KonyhaMax.hu segítségével harmónia és rendszerezettség uralkodhat konyhádban a kiváló minőségű és praktikus konyhabútoroknak köszönhetően! Tekintsd meg a széles választékot, és alakítsd ki álmaid konyháját!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.