TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A huszonöt évvel ezelőtti megalakulása óta kft-ként működő Valton-Sec zártkörűen működő részvénytársasággá alakul.

Erről a cégközlönyben közzétett információk szerint az utóbbi időben több értékes kormányzati megbízást kapott személybiztonsági fókuszú társaság június 30-ai taggyűlésen döntöttek a tulajdonosok. Akik összetétele, illetve tulajdonosi részesedései is egy füst alatt módosultak. Június 30-áig a kft üzletrészének felét Varga Lajos birtokolta, 11 százalékát Sarka Kata férje, Bessenyei István, 39 százalékot pedig maga a Valton-Sec. Utóbbi került át Varga Lajoshoz, akinek részesedése ezzel – az immár zrt.-ben – 89 százalékra emelkedett.

Továbbra is zárt körben Továbbra is zárt körben

Az átalakulás apropóján 2018. december 31-ei fordulónappal elkészített vagyonmérleg-tervezet szerint a Valton-Sec zrt.-ként közel 45,3 millió forinttal alacsonyabb, 5,36 milliárdos mérlegfőösszeggel működik tovább, mint kft-ként. A csökkenés oka, hogy 48,4 millió forint értékű értékpapír kikerült a mérlegéből, aminek következtében a saját tőkéje 3,2 milliárd forint alá ment.

Ám ez utóbbi még így is bőven meghaladja a jegyzett tőkéjét, amelyet a zrt.-vé alakulás miatt kénytelen volt 3 millióról 5 millió forintra emelni, a törvény által minimálisan megkövetelt mértékre. A Valton-Sec kötelezettségei közel 2,2 milliárdra rúgnak, ebből csaknem 1,9 milliárdnyi rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes. 

Eredménytartaléka azonban bőséges, mintegy 3,2 milliárd, amit az utóbbi két év duzzasztott fel. Míg a cég a 2015-ös évét még 188 millió forintos adózott nyereséggel zárta, s a 2016-ost már közel félmilliárdossal, addig 2017-ben 1,6 milliárdos, 2018-ban pedig 1,2 milliárdos profitot realizált. A csökkenés oka – mint azt korábbi cikkünkben bemutattuk–, hogy a cég kiadásai valamivel jobban nőttek tavaly a bevételeinél. Ennek ellenére a tulajdonosok a tavalyi nyereség után 450 milliós osztalékot vettek ki, míg 2017-ben 300 milliót.

Az eredménynövekedés alapvetően annak köszönhető, hogy az utóbbi időben több értékes kormányzati megrendelést kapott. A Valton-Sec 1,4 milliárd forintért őrizte a 2017-es budapesti vizes vébét, a Target Group Facility Management Zrt.-vel konzorciumban 465 milliót kapnak a Liget védelméért, 1,7 milliárdért pedig a stadionok biztonságát garantálják. Továbbá a  Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26 milliárdos keretszerződésén – aminek győzteseit 2017 novemberében hirdették ki – Pintér Sándor belügyminiszter egykori cégével, a Civil Biztonsági Zrt.-vel, a hozzájuk köthető Hunex Teammel és a PFM Biztonsági Kft.-vel osztoznak. 

Árbevétele a 2017-es 6,4 milliárd forintról 2018-ra 7,37 milliárdra emelkedett, amelynek döntő része, 4,6 milliárd forint objektumvédelemből származott. Rendezvények biztosításából 1,8 milliárd folyt be a kasszába, szemben az előző évi több mint 2,6 milliárddal. A harmadik legjelentősebb bevételi forrás az egyéb személyi szolgáltatás volt, ebből 486 millió forintra tettek szert.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.