2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Hungária Pehely Kft. bővítette a gyártóbázisát. 

Új csarnokot épített és új gépeket szerzett be a paplangyártó Hungária Pehely Kft. a Békés vármegyei Mezőkovácsházán - közölte a cég. 

A beruházáshoz 70 százalékos arányú, 240,5 millió forint uniós pályázati forrást nyert el a vállalat. A fejlesztés keretében épült egy ezer négyzetméteres csarnok, amelyre napelemes rendszert telepítettek; továbbá kapacitásnövelő eszközöket vásároltak. Beszereztek egy az alapanyag gyors és hatékony mozgatását segítő görgős állványrendszert; egy tollkeverő-hűtő gépsort, amely a párnákba, paplanokba töltött tisztított tollak keverését, hűtését végzi. A késztermékek csomagolásához és felcímkézéséhez egy ipari fóliahegesztő gép és címkenyomtatók érkeztek a céghez. A szállítás könnyítésére két targoncát, továbbá a rakodógépek kamionokra feljutását segítő mobil rámpát vásároltak.

A Hungária Pehely Kft. Mezőkovácsházán több mint 30 éve foglalkozik víziszárnyastoll feldolgozásával, termeltetésével, konfekcionálásával. A termelésnek két gáa van: az egyik az automatizált tömeggyártás, a másik pedig a manufakturális kézimunka. Az automata párnatöltő gépsorral akár 80 ezer párnát és 1500 paplant is elő tudnak állítani hetente, manufakturális módon azonban csupán kisszériás, egyedi dizájnnal ellátott, prémium kategóriás termékeket készítenek. A termékek 95 százalékát exportálják. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Hungária Pehely Kft. 2022-ben 156 embernek adott munkát. Az értékesítés nettó árbevétele tavaly meghaladta a 8 milliárd forintot, amely csaknem a duplája a 2021-es 4,7 milliárdos bevételnek. Ebből az exportértékesítés nettó árbevétele 7,96 milliárdot tesz ki. A cég adózott eredménye 480 millió forintra nőtt a 2021-es 136,5 millióról. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!