Tervezzünk előre – és spóroljunk!
A menütervezés nemcsak időt, hanem pénzt is megtakarít. Ha előre összeállítjuk a heti tízórai- és uzsonnalistát, célzottan vásárolhatunk, és elkerülhetjük a drága, késztermékek megvételét. Például egy frissen sült kalács önmagában is remek uzsonna vajjal és lekvárral, a maradékából pedig készíthetünk édes bundáskenyeret. Ha sonkás tésztát tervezünk a hét egyik vacsorájára, vegyünk nagyobb kiszerelést: a maradék sonka tökéletes szendvicstöltelék lehet.
Érdemes otthon megsütni a szendvicsek alapját adó kenyereket, zsemléket, kifliket. A házi pékáruk ízletesek, és jóval olcsóbbak lehetnek a boltban vásároltaknál. Akik szeretnének elmélyedni a különféle kelt tészták világában, azoknak inspiráló útmutató lehet a kelt tészták olasz és görög módra.
Maradékok új élete
A gazdaságos háztartás egyik alapszabálya, hogy semmi ne vesszen kárba. A vasárnapi sült hús apróra vágva kerülhet házi péksüteménybe, a megmaradt sajt felturbózhatja a szendvicseket, a fél maréknyi zöldség pedig sós muffinban születhet újjá. Az ilyen maradéknyelő ételek segítenek minimalizálni a pazarlást, miközben változatosságot hoznak az étrendbe.
Édességként szintén kihasználhatjuk az otthon maradt gyümölcsöket. Egy szezonális inspiráció a nyár gyümölcseiből készült mesés desszertek válogatása, amelyek egyszerűen elkészíthetők és költséghatékonyak.
Egyszerű szendvicskrémek
Pár perc alatt elkészíthetőek a különféle házi kencék: túró-, tojás-, tonhal- vagy kolbászkrém. Egy nagyobb adag összeállításával több napra előre letudhatjuk az uzsonna egy részét, így nem kell minden reggel újra gondolkodni.
Fedezd fel, hogyan készíthetsz pénztárcabarát, házi péksüteményeket – inspirációért böngészd a kelt tészták olasz és görög módra készült receptjeit.