Elismerték: alkotmányellenesen üzleteltek a nagykövetségekA gyanú eddig is élt, most azonban el is ismerték az alkotmányellenes tetteket.

Olyan cégekkel is szerződtek a magyar külképviseletek, amelyekkel az alaptörvény értelmében nem lehetett volna - írja a 24.hu. Az alaptörvény szerint ugyanis a költségvetési szervek csak olyan cégekkel szerződhetnek, amelyeknek átlátható a tulajdonosi szerkezete és a működése.

Bacskai József a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára keddi, gazdasági bizottság előtti meghallgatásán azt mondta: "megpróbáltuk", de a külképviseletek nem tudtak a jelenlegi előírásoknak megfelelni, ezeknek érvényt szerezni. A helyzetet azzal magyarázta, hogy „külföldön” nem mindig tudták a tulajdonosi szerkezettel kapcsolatos nyilatkozattételre bírni a szerződtetett cégeket.

A téma azért került napirendre a meghallgatáson, mert múlt héten derült ki, egy salátatörvénybe rejtve fogadtatnának el a parlamenttel egy módosító javaslatot, ami szerint automatikusan átlátható lesz az a szervezet, mellyel a külképviselettel szerződik.

mfor.hu

Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.