Előre jelzi a szívinfarktust a magyar fejlesztésű okosóra


Eddig több mint nyolcmillió forintnyi előrendelés érkezett a MAP Health Watch-ra az Indiegogo-n.

Forradalmasíthatja a szív- és érrendszeri problémák elleni küzdelmet a MAP Health Watch nevű, magyar fejlesztésű okosóra, hiszen előrejelzi a szívinfarktust, áll a gyártó csütörtöki közleményében.

A MAP Health Watch-ot hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával fejlesztették Magyarországon. Folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, amennyiben veszély, például szívinfarktus közeledtét észleli.

Az okosóra folyamatosan méri

  • a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültséget (EKG),
  • a szívritmust,
  • a mozgást,
  • a bőrfelület hőmérsékletét,
  • a galvánellenállást,
  • és a vérnyomást.

A közemény szerint a MAP Health Watch az infarktusok döntő többségénél nagy valószínűséggel előre tudja jelezni az esemény bekövetkeztét, felismeri a szívritmuszavarokat, illetve idejekorán kimutatja a lázas állapottal járó fertőzéseket. Továbbá jelzi a stroke (például az ischémiás stroke) kialakulásának kockázatát. A későbbiekben az óra epilepsziás rohamok előjelzésére, allergiás és asztmás tünetek észlelésére is alkalmas lesz, valamint az alvási rendellenességeket is ki tudja majd szűrni, ígéri a gyártó.

A MAP Health Watch a napokban egyszerre lépett a magyar és nemzetközi piacra. Az Indiegogo-n folyó közösségi finanszírozási kampány eddig sikeres, kevéssel több mint egy héttel az indulás után már több mint 31 ezer dollár (több mint 8 millió forint) értékben rendelték elő az érdeklődök az eszközt világszerte.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Motivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZMotivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZ

Kulcstartók és motivációs medálok járnak a Bozsik-programban résztvevők számára.

.
hirdetés
elrejt
 
.