2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

A kormány közzétette a honlapján azt a rendelettervezetet, amely tételesen felsorolja, mely élemiszerek kerülnek be az állami árfigyelő rendszerbe - írja laptársunk, a Privátbankár.hu. Összesen 62 termék árváltozása kerül górcső alá július elsejétől.

Az árfigyeléssel a kormány az év eleji 25 százalék feletti szintekkel szemben májusban ugyan már "csak" 21,5 százalékos, ám az Európai Unióban még így is még bőven a legmagasabb éves szintű inflációt és a még ezt is jóval meghaladó, 33 százalék körüli élelmiszerár-drágulást kívánja fékezni. S elérni, hogy az éves fogyasztóiár-index decemberben már csak egyszámjegyű legyen - ahogy azt Orbán Viktor még tavaly előírta.

A jövő hónaptól ketyegő állami árfigyelő rendszerben a 100 milliárd forintos éves nettó árbevételt meghaladó üzletláncok termékeit hasonlítják össze, e körbe tartozik az Auchan, a Tesco, a Spar, az Interspar, valamint a diszkontláncok, az Aldi, a Lidl és a Penny Market. Nekik napi szinten kell feltölteniük a rendeletben neveseített 62 termék, termékcsoport árát, hogy azok a Gazdsági Versenyhivatal által működtetett honlapon összehasonlíthatók legyenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!