3p

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Manapság ismét vita tárgya: kell-e nekünk magyaroknak az euró. Kétségtelen, hogy önmagában az euró bevezetése nem jelenti a magyar gazdaság stabilitását. Azonban az oda vezető út, amennyiben Magyarország teljesíteni tudná az euró bevezetésének kritériumait, már sokkal inkább jelente pozitív eredményeket. Ráadásul a most regnáló kormány még az Alaptörvényben is rögzítette azt: Magyarország fizetőeszköze a forint. Azaz ezt csak kétharmados többséggel lehet megváltoztatni… Persze előtte az országnak teljesíteni kell számos gazdasági kritériumot, amelytől sajnos jelenleg nagyon messze állunk. Kanyarban előztek, például a szlovénok, szlovákok, horvátok: már ami az euró bevezetését illeti. Azaz a forint várhatóan még sokáig velünk marad így még évekig figyelnünk kell az euró / forint árfolyamot, amely ezen a héten nem jó irányba változott. Nem véletlen tehát, hogy a héten is egy ezzel kapcsolatos cikkünkre érkezett a legtöbb megjegyzés:

Természetes, hogy olvasóink, akik megértek már 300 alatti HUF/EUR árfolyamot, ezzel a hírrel nem igazán voltak elégedettek. Márton nevű olvasónk például így kommentálta a szerda reggel aktuális 390,6 HUF/EUR árfolyamot:

A gyaloggalopp jut róla eszembe. Mikor már se keze, se lába, de még jár a szája, hogy kiegyezne egy döntetlenben.

Roland szerint:

Ez nem küzdelem, ez víz felszínén maradás

József véleménye:

Nem igazán van mit feladni, ez már rég elesett. Inkább csak vergődik a forint az életben maradásért.

János így reagált:

Forint marad, ha mind beledöglünk is.

Mihály igen elkeseredetten így vélekedett erről:

260-on állt az Euro. Azokkal a gazdasági zsenikkel van a baj, akik eladják az országot a jattjukért, akik leszarják a 8millió ember érdekét, akik röhögve hazudnak a pofánkba, akik az orosz érdekek miatt kizsigerelik a szerencsétlen adófizetőket, és lássuk be velünk van a baj, hogy még mindig hagyjuk, hogy ezek uralkodjanak, és mérhetetlen károkat okozzanak, nem csak nekünk, hanem az unokáinknak is! Velünk van a baj, hogy nem fogunk egy kapanyelet és mindenki az első szembejövő fideszest nem veri el úgy rendesen, ahogy bayerzsolti is mondta!

József:

Csak szólok hogy 2006-ban 1euró 265ft volt.

Aladár szerint nincs ezzel semmi baj, hiszen a bérek pedig növekedtek
(megjegyzés: sajnos Aladár nevű profil a lenti számításból kifelejtette az inflációs hatást):

2010-ben 73500 ft volt a minimálbér a szent euró meg 260-270 ft Most 133000 ft a minimálbér az átlagbér most magasabb mint annak idején a legnagyobb bér a szent euró meg 390 ft. Két osztás mindössze, lebutított Orbán-fóbiás ballibsi bohócok és megtudjátok, hogy mikor kaptatok több eurót a bérekért.

Jenő véleménye:

Ez biztosan nem tett jót a forintnak.

“A parlament nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy az elszálló infláció miatt a kormánynak át kellett vennie a Magyar Nemzeti Bank feladatait.” (Orbán Viktor)

 

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected]  e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az mfor.hu facebook oldalán: https://www.facebook.com/MenedzsmentForum !

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!