2007. szeptember 21. 07:04

Tovább gyengült a dollár az euróval szemben és átlépte az 1,41-es árfolyamot is. A piac további kamatvágásokat vár a FED-től, ami tovább gyengíti a dollárt.

Tovább gyengült a dollár az euróval szemben és átlépte az 1,41-es árfolyamot is. A piac további kamatvágásokat vár a FED-től, ami tovább gyengíti a dollárt.

Az amerikai részvénypiacok tegnap korrigáltak a két napos vágta után. A DOW 48 (0,35%), a Nasdaq 12 (0,46%) míg az S&P 500 10 ponttal (0,67%) zárt alacsonyabb értéken. Az NYSE-n forgó részvények 69, míg a Nasdaq részvények 60 százaléka zárt veszteséggel. Az eséssel párhuzamos természetesen megjelentek a pesszimista kommentárok, miszerint, a FED keddi 50 bázispontos kamatvágása is azt üzeni, hogy a baj nagyobb az amerikai gazdaságban, mint azt korábban gondolták.

A dollár gyengülését 'támogatta' legalábbis egyes elemzők szerint, hogy Szaúd-Arábia, amely az olajnak köszönhetően igen jelentős tartalékokkal rendelkezik, megszüntetheti valuta árfolyamának dollárhoz kötését.

Ázsiában vegyesen mozogtak az árfolyamok. Jelentősebb elmozdulást közép-európai idő szerint 8 óra 30-kor csak Tajvan, 1,36 százalékos emelkedéssel, illetve Sanghaj, 1,1 százalékos eséssel, tud felmutatni. A Nikkei 0,62 szzalékos mínuszban van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.