2007. szeptember 23. 16:24

Az AAA AUTO Group N.V. nyilvános részvényjegyzési időszaka pénteken délután 14 órakor lezárult. Jelentős túljegyzés mellett a részvényenkénti végső kibocsátási ár 2 eurón (508 forint*) lett meghatározva.

Az AAA AUTO Group N.V. nyilvános részvényjegyzési időszaka pénteken délután 14 órakor lezárult. Jelentős túljegyzés mellett a részvényenkénti végső kibocsátási ár 2.00 eurón (508 forint*) lett meghatározva.

"Várakozásainknak megfelelően a befektetők komoly érdeklődést mutattak a vállalat részvényei iránt, és ennek köszönhetően a részvényenkénti kibocsátási ár kedvező szintet ért el. Különösen az intézményi befektetők körében volt nagy a kereslet a részvények iránt. Mind a prágai és a budapesti, mind pedig a londoni, bécsi, frankfurti és varsói befektetők körében kiemelkedő érdeklődést tapasztaltunk." – nyilatkozta a kibocsátás főszervezője, a Patria Finance a.s. képviseletében Tomáš Klápště, Corporate Finance igazgató. Az elmúlt két hét során a társaság road show keretében mutatkozott be magyarországi, csehországi és további négy európai ország befektetői előtt. A kibocsátási ár könyvépítéses módszerrel került meghatározásra, melynek alapján minden potenciális befektető különböző árszinteken különböző mennyiségekre tehetett ajánlatot. Így – szakítva az eddigi hagyományokkal – a könyvépítésben a cseh és magyar magánszemélyek is részt vettek. A részvényjegyzés péntek délután 2 órakor zárult. A részvényeket a KBC Equitas közreműködésével interneten keresztül is lehetett jegyezni.

"Úgy gondolom, hogy befektetőink bizalma megalapozott, hiszen az AAA Auto immár 15 éve sikeresen működő, jól bevált üzleti modellel rendelkező, dinamikusan fejlődő cégcsoport. Meggyőződésünk, hogy üzleti modellünk a magas szakmai színvonalú menedzsment segítségével jól átültethető egyéb közép-kelet-európai országok piacaira is biztosítva ezzel további eredményes növekedésünket." – közölte Anthony James Denny, az AAA AUTO elnök-vezérigazgatója.

A tőzsdei kereskedés Budapesten és Prágában párhuzamosan 2007. szeptember 26-án indul. Budapesten az AAA Auto első tőzsdei kereskedési napját reggel 10-kor Anthony James Denny szimbolikus tőzsdei csengetéssel nyitja meg. Ezt követően a társaság és a kibocsátás szervezői sajtótájékoztató keretében számolnak be a tranzakció eredményeiről.

* A K&H Bank szeptember 21-i EUR/HUF deviza I. árfolyamán, 254.21 EUR/HUF árfolyamon számítva. Ez az árfolyam nem azonos a szeptember 24-i elszámolásnál alkalmazott devizaárfolyammal!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.