2007. szeptember 25. 14:39

A Bux 340 pontot emelkedett, köszönhetően a Mol körül kialakult helyzetnek. Az olajpapír árfolyama közel ezer forinttal 'ugrott'.

A Bux 340 pontot emelkedett, köszönhetően a Mol körül kialakult helyzetnek. Az olajpapír árfolyama közel ezer forinttal 'ugrott'.

Erős (44 milliárdos) forgalom és erős emelkedés jellemezte ma a Mol piacát. Az magyar cég kapcsán előbb az OMV adott ki nyilatkozatot, hogy 32 ezer forintos részvényáron megvenné, majd a Mol mondta, hogy "nem fekszünk le az osztrákoknak". A papír végül 27930 forinton zárt, ami 960 forintos ugrás.


A MTelekom (970, 0%), a Richter (26800, -0,07%) és az OTP (9200 +0,17%) gyakorlatilag stagnált, igaz a bankpapír komoly napon belüli mínuszból kapaszkodott vissza.

Ami a kicsiket illeti, a Pplast áttörte a 9000 forintos szintet, és 9100-on zárt. Erőteljesen nőtt a Synergon (1859, +3,74%) és a TVK (7800, +4,77%) is. Igaz a műanyagipari társaság iránti keresletet magyarázza a Mol "ajánlat". Korrekció volt ugyanakkor a Rábánál (-4,7%), stagnált a Fotex, az Econet és a Genesis is.

Ami a következő napokat illeti, borítékolható, hogy a Mol mozgása lesz a meghatározó, miután várhatóan egy-két napig tarthat a részvényekért folyó versenyfutás (a Mol megpróbálja elérni az 50 százalékot, a spekulánsok és esetleg az OMV aktív közreműködése mellett), további emelkedés valószínűsíthető. Amerika a gyenge gazdasági kilátások ellenére felfele tart, amíg ott nem reccsen meg a piac, addig talán itthon sem lesz gond.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.