TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Deutsche Bank a negyedik negyedévben 4,8 milliárd eurós veszteséget könyvelhetett el - jelentette be a cég szerdán. A vártnál gyengébb eredmény hatására a nemzetközi részvénypiacok jelentős mínuszban voltak Európában, és az amerikai határidős kontraktusok is gyengülést mutattak.

Az egy évvel korábbi egymilliárd eurós nyereség után 2008 negyedik negyedévében 4,8 milliárd euró volt a Deutsche Bank vesztesége - jelentette be szerdán a legnagyobb német pénzintézet. A hír hatására a vezető európai tőzsdék jelentős mínuszban voltak kora délután, illetve az amerikai határidős indexek is gyengülést mutattak.

A londoni tőzsde FTSE indexe kora délután 2,29 százalékkal állt keddi értéke alatt, míg a frankfurti DAX index 2,09 százalékos mínuszban volt. Régiónkban kisebbek voltak a veszteségek: a bécsi ATX index 0,5 százalékos esést mutatott a nap első felében, a varsói WIG20 pedig 0,9 százalékkal állt alacsonyabban, mint a keddi záráskor.

Az esés elsősorban annak volt köszönhető, hogy a Deutsche Bank közölte negyedik negyedéves eredményeit, melyek a vártnál lényegesen gyengébbek lettek. A pénzintézet 4,8 milliárd eurós veszteséget könyvelhetett el az év utolsó három hónapjában, miközben egy évvel korábban még 1 milliárd eurós nyereségről számolt be.

A vállalat elsősorban a világpiaci körülményekkel magyarázza a veszteséget, az eredmény közlése után a frankfurti tőzsdén délutánra 10 százalékkal lettek olcsóbbak a Deutsche Bank-részvények. A cég azt is bejelentette, hogy a tavalyi évre részvényenként 50 eurócentes osztalékot fizet, miközben 2007-ben ugyanez 4,5 euró volt.

A szerdai nap egyébként is negatív a pénzügyi szektorra nézve Európában: az HSBC 7 százalékot veszített a londoni tőzsdén a nyitás után, mivel a Morgan Stanley szerint a vállalatnak 30 milliárd dollárnyi friss tőkére van szüksége, valamint felére kell csökkentenie az osztalékát. Az UniCredit papírjai is több mint 3 százalékot buktak délelőtt, ugyanis a BNP Paribas elemzője eladásra ajánlotta az olasz bank részvényeit.


A német tőzsdén reggel több mint 6 százalékos mínusszal nyitott a Siemens is, ugyanis a Merrill Lynch vételről semlegesre változtatta a cég ajánlását a szerdai elemzésében.

A negatív hangulat Európából átragadhat a tengerentúlra is: a határidős indexek már visszaesést jeleztek kora délután. A Wall Streeten magyar idő szerint fél négykor induló kereskedést a Dow 0,88 százalékos mínusszal kezdheti, a S&P pedig 1,09 százalékkal eshet vissza a nyitáskor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.