2007. július 3. 07:32

Újra vett az olajcég, és egy nagy adag részvényt kölcsönadott. Aztán majd újra vesz és újra kölcsönad. Míg egyszer csak azt veszi észre, hogy már nem maradt részvény a piacon. Igaz ez kissé ronthatja a pénzügyi eredményt, de nem mindegy, csak magával és az OMV-val tolt ki, a befektetők jól jártak [smiley=217/]

A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. június 22-én közzétett tőkeszerkezet optimalizációs programja keretében, 2007. július 2-án megegyezést írt alá az MFB Invest Zrt-vel 10.933.000 darab saját részvény kölcsönadásáról, mellyel befolyása 10 százalékra nő. A részvények transzferálásáról külön bejelentésben tájékoztatjuk a tőkepiaci szereplőket.

Ugyanakkor a program keretében 2007. július 2-án 508.574 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az ING Bank Zrt., mint befektetési szolgáltatók közreműködésével 27.902 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 9.887.690 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.