2007. október 24. 12:29

Ahogy a múlt héten is a gyengébb banki jelentések után bicsaklott meg a tőzsdéken az emelkedés, úgy könnyen lehet, hogy a Merrill Lynch ma közzétett eredménye ismét felfordulást okozhat.

Ahogy a múlt héten is a gyengébb banki jelentések után bicsaklott meg a tőzsdéken az emelkedés, úgy könnyen lehet, hogy a Merrill Lynch ma közzétett eredménye ismét felfordulást okozhat.

A péntekihez hasonló zuhanásra feltehetőleg nem kell számítani a tengerentúlon, ám a hét elejei biztató emelkedésre keresztet vethetünk. A világ egyik legjelentősebb befektetési bankja ugyanis 2 milliárd dolláros veszteségről adott számot most publikált negyedéves jelentésében. A társaság emellett azt is közzétette, hogy az október elején bejelentett profit warningon túl (akkor 5 milliárd dolláros veszteség leírását helyezték kilátásba) további közel hárommilliárdnyi veszteséget ír le. A cég így összesen 7,9 milliárd dollárt írt le a másodlagos jelzáloghitelpiaci kitettsége miatt.

A múlt héten közzétett adatok alapján több nagy pénzintézet is betlizett, elég csak a Citi vagy a Bank of America eredményére gondolni, amelyre a piac eséssel reagált. A mai lejtmenetet némileg korrigálja, hogy egy Dow index tag, a Boeing remek eredményekkel rukkolt elő, nyeresége részvényenként 1,44 dollár lett, az egy évvel korábbi 89 centtel szemben.

A kedvezőtlen nemzetközi hírek hatására a pesti tőzsde is lejtőre került. A koradélutáni órákban 250-300 pont körüli mínuszban áll. Ami a dologban technikai szempontból aggasztó, hogy a korábban támasznak számító 27500-as szint elesni látszik, alatta pedig a 27150 körüli rés lehet az ami megfoghatja. Szóval a longosok most drukkoljanak nagyon, hogy visszapattanjunk a nap végére, különben lehet stoppolni

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.