2007. július 30. 07:45

Hiába dúl vihar a világ tőzsdéin, Magyarország nem rés, hanem erős bástya Európában. [smiley=217/]

Mit nekünk nemzetközi para, a magyar gazdaság sziklaszilárd, így tőzsde is szárnyal. A pénteki nap után, amikor beintettünk a világnak, ma tovább menetelünk felfele.

Fél százalékos pluszban áll a piac, amely a pénteken beeső bluek (OTP, MT, Ricsi) erősödésének és a Mol stagnálásának köszönhető.

A jelentésekig már nem várnánk egetverő változásokat, hacsak nem történik a nemzetközi piacokon valami komolyabb változás, amit esetleg le is reagálunk.

Benne van egy minisáv kialakulása, aminek jelenleg nagyjából a közepén vagyunk.

Forrás: Tőzsdeklub

2007. július 27-én 300.000 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 29.339 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 4.671.356 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.

Kijött a Pannonplast gyorsjelentése, a cég az év első felében konszolidáltan 6,272 milliárd forint nettó árbevételt és az egy évvel korábbi 664 millióval szemben 92 millió forint nettó nyereséget ért el.

Update 1

Bár a sziesztáról csak később szavazhatunk, néhány, a Mol vételével megbízott bróker csak nem bírt magával, és elaludt. Persze ebben az esős időben ez akceptálható lenne, ha nem az olajnak kéne az indexet tartania
Nem csoda, hogy a reggeli 15 pont körüli pluszból átfordultunk 100 pont mínuszba, és úgy néz ki, hogy inkább lefele áll a hazai börze. Persze egy OTP, vagy Mol vétel bármikor visszalökheti, de most nem néz ki túl jól.

Lehet persze, hogy végül mégis csak a nemzetközi piacok adják meg a "Merre tovább kérdésre?" a választ. Az borítékolható, hogy ha az USA ma is ott folytatja, ahol a múlt héten abbahagyta, és tovább tart a sell off, akkor kedden itt is nagy menekülés veheti kezdetét. Plasztikusan jellemezték az egyik hazai fórumon az esések lélektanát:
első nagy esésre tódul be a nép
másodikra már nem
harmadikra már ők is adnak mindent limit nélkül
negyedikre senki nem akar venni
ötödikre már nem adnak

Meglátjuk hányat számolnak a piacra...

Update 2

25 milliárdos forgalom mellett a BUX 196,58 pontos (0,68%) csökkenéssel, 28.830,83 ponton zárt.

Kommentár nélkül - mert ugye amikor valamit hozzáteszünk az általában nem jön be - de nem tudom megállni a napi eseményekről szóló tudósítás közlését: Szatmári Tamás,a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a nagy eladók nélküli, eseménytelen kereskedésben a nemzetközi piacok gyengülésével összhangban csökkent a BUX index. Nyitást követően ugyan még plusz 200 ponton is járt a BUX, nap végére azonban mintegy 200 pontos mínusszal zárt.

Az üzletkötő kiemelte, hogy a Magyar Telekom papírjaival az átlagosnál nagyobb forgalomban, 2 milliárd forint fölött kereskedtek, a részvények 1,38 százalékkal gyengültek. A Mol kereskedésére Szatmári Tamás szerint továbbra is az OMV felvásárlási szándékáról szóló, napok óta terjengő, de az osztrák vállalat által még meg nem erősített pletyka hat.

A Richter árfolyama is csökkent, a gyógyszergyártó kedden közli - várakozások szerint jelentős profitcsökkenést tartalmazó - gyorsjelentését.

A Mol 385 forinttal, 1,31 százalékkal gyengült, 29015, az OTP gyakorlatilag nem mozdult (-1 Ft) 10240 forint lett. Az MTelekom 932 (-1,38%), 36200 (-0,8%) zárt.

Tény, hogy kivárás jellemezte a napot, ahogy az amerikai piacokon sem tudják eldönteni, hogy mi legyen. Ezek szoktak utólag azok a napok lenni, amikor a befektetők később a fejüket verik, hogy akkor a nyugodt, eseménytelen piacon miért nem léptem. Más kérdés, hogy most annyira senki nem tudja a tutit. Mert hiába állunk rettenetesen esésre azért itthon egy fecske is tud nyarat csinálni

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.