Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Hamarosan indul a tőzsdei társaságok közgyűlési szezonja. A tőzsdén jegyzett cégeknek április végéig kell megtartaniuk az előző évet lezáró éves közgyűlésüket, amelyen döntenek az eredmény felhasználásáról, az esetleges osztalék mértékéről.

Tavaly mindössze kilenc cég fizetett osztalékot, köztük a hagyományosan osztalékfizető áramszolgáltatók, a gyógyszergyártók, valamint a Magyar Telekom és a Zwack. A legnagyobb vállalatok közül viszont nem adott osztalékot tavaly a részvényeseinek a Mol és az OTP.

A gyógyszergyártók és a Magyar Telekom részvényesei az idén is  biztosan számíthatnak osztalékra.

Az Egis Gyógyszergyár már döntött az előző évekkel megegyező, részvényenként 120 forint osztalék kifizetéséről, a naptári évtől eltérő üzleti év miatt ugyanis a társaság már januárban megtartotta az éves közgyűlését. A Richter minden bizonnyal az idén sem változtat osztalékpolitikáján, amely szerint az előző évi  nyereség 25 százalékát osztja szét a részvényesek között. Az Equilor Befektetési Zrt. számításai szerint a Richter 690 forintos osztalékot fizethet az idén a tavalyi 590 forint után.

A Magyar Telekom már bejelentette, hogy igazgatósága a tavalyival megegyező, 74 forintos osztalékot javasol majd a közgyűlésen.

Az Állami Nyomda is közölte a nyereségfelosztásra vonatkozó javaslatát, e szerint nem tervez osztalékfizetést az idén, míg tavaly részvényenként 54,55 forintot kaptak a tulajdonosok.


Az Equilor szerint a Moltól 180 forint osztalékot várnak az idén a piaci elemzők, annak ellenére, hogy tavaly nem fizetett osztalékot a társaság. Az Émász esetében 2.000 forint körüli kifizetés várható, míg az Elmű osztalékára egyelőre nincs megfogalmazva várakozás. A Zwack részvényesei várhatóan az idén is legalább 1.000 forintra számíthatnak, de mivel a cég pénzügyi éve március 31-ig tart, az éves  közgyűlés csak nyáron ül össze.

A kisebb cégek közül a tőzsdén tavaly debütált Kulcs-Soft már korábban jelezte, hogy a teljes tavalyi nyereségét osztalékként kívánja kifizetni, elemzői becslések szerint 15 forint körüli osztalékra számíthatnak a részvényesek. Az Equilor szerint a Forrás Nyrt. várhatóan ismét a megszokott 50 forintot fizeti ki az osztalékelsőbbségi részvényekre. Az összesen három magánszemély tulajdonában lévő TC Befektetési Nyrt. az idén is magas osztalékot fizet, részvényenként 27.210 forintot a tavalyi 24.000 forint után.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.