2p

Az OTP húzta le a piacot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,82 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 27 572,95 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a négy vezető részvényből háromnak nőtt az árfolyama a negatív nemzetközi hangulat ellenére. Kiemelte a Molt, amelynek 0,5 százalékos emelkedés azért is figyelemre méltó szerinte, mert az olaj világpiaci ára 2,5 százalékot esett hétfőn.

Kifejtette, feltehetően a nemzetközi piacokon uralkodó eladási hullám miatt csökkent az OTP-részvények árfolyama 0,8 százalékkal, ugyanis a bankpapírok érzik meg általában leginkább a nemzetközi hangulat változásait.

Mint mondta, nyári uborkaszezon volt hétfőn is a BÉT-en, a részvénypiac forgalma az eddigi éves átlag kevesebb, mint felét érte el.

A Mol 80 forinttal, 0,47 százalékkal 17 280 forintra erősödött, 818,8 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 60 forinttal, 0,84 százalékkal 7060 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 437 forintra nőtt, forgalma 91,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 14 forinttal, 0,25 százalékkal 5599 forintra emelkedett, a részvények forgalma 569,8 millió forintot ért el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!