TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 11. 07:39

Nagy utat jártak be az amerikai részvénypiaci indexek csütörtökön. A nap eleji, közel száz pontos mínuszból nap végére 117 pontos (0,92%) emelkedést tudtak 'összehozni' a befektetők a harmincas ipari indexben. A Nasdaq 0,56, míg az S&P 500 0,79 százalékkal erősödött. Az emelkedés Ben Bernankének köszönhető.

Nagy utat jártak be az amerikai részvénypiaci indexek csütörtökön. A nap eleji, közel száz pontos mínuszból nap végére 117 pontos (0,92 százalékos) emelkedést tudtak 'összehozni' a befektetők a harmincas ipari indexben. A Nasdaq 0,56, míg az S&P 500 0,79 százalékkal erősödött. Az emelkedés Ben Bernankének köszönhető.

A Fed elnöke déli 13 órakor tartott beszédében kifejtette, hogy a központi bank hajlandó további kamatcsökkentésekkel segíteni a gyengülő amerikai gazdaságot. Beszédét követen az amerikai kötvény future-kben már 88 százalékkal áraztak egy 50 bázispontos vágást, a korábbi 74 százalék helyett.

Makroszinten egyébként a munkaerőpiacról jött ki egy, a vártnál valamivel jobb heti adat, bár az elemzők szerint az első hét adatsora, a hét rövidsége miatt, félrevezető lehet.

A nap másik fontos híre volt, hogy a Wall Street Journal információi szerint a Bank of America előrehaladott tárgyalásokat folytat a Countrywide átvételéről.

A piacon a tíz szektorból nyolc fejezte be emelkedéssel a napot, a legjobban a pénzügyi (+2,3%) és a telekommunikációs (+1,7%) papírok teljesítettek, míg az energetikai index süllyedt (-0,5%).

Ázsiában viszont inkább a negatív hangulat az úr ma reggel is. A japán Nikkei 1,93, a Hang Seng 1,14, a koreai Composite 2,33 százalékkal áll alacsonyabban közép-európai idő szerint 8.15-kor. Egyedül az indiai Sensex és a Sanghaji Composite éll pozitív tartományban, előző 0,14, utóbbi 0,43 százalékos erősödéssel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.