2007. október 25. 12:34

Tegnap adott egy lehetőséget az esti feltámadásával a Wall Street, de nem tudtunk vele élni. Lehet, hogy ma ezért büntetnek?

Tegnap adott egy lehetőséget az esti feltámadásával a Wall Street, de nem tudtunk vele élni. Lehet, hogy ma ezért büntetnek?

A mai adatdömping sok jóval nem szolgált. A cégeredmények terén meglehetősen vacak számok láttak napvilágot, csütörtökön. A Dow Chemical (a legnagyobb amerikai vegyipari vállalat) eredménye a várakozásoktól elmaradt, a cég nyeresége az egy évvel korábbinál 21 százalékkal lett alacsonyabb.

Nála is rosszabb számokat publikált a Motorola, a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója. Az elektronikai cég nyeresége gyakorlatilag elolvadt, az egy évvel korábbi 727 millióval szemben mindössze 40 millió lett. Öröm az ürömben, hogy a társaság ennek ellenére nem csökkentette az év végi terveit, így a pre-market-ben nem esett komolyan a részvény árfolyama.

A gyógyszeriparban úgy tűnik az egy sima egy fordított minta játszik, hiszen előbb a Pfizer hozott ki rossz, majd a Merck jó számokat. Most egy újabb óriáscég, a Lilly jelentette, hogy 10 százalékkal visszaesett a nyeresége.

Kit érdekelnek persze a gyenge eredmények, mikor ismét fújják odaát a dotcom lufit :). Nekem ugyanis a Facebook 15 milliárdos értéke egy kicsit sok, főleg ha azt vesszük, hogy egy éve a YouTube 1,6 milliárdjánál is a szívükhoz kaptak az elemzők, Murdoch-ot pedig többen hülyének nézték, amikor 2005-ben megvette a MySpace-t. Talán ez utóbbi, 580 millió dolláros befektetés megtérülése az ami biztosított és valószínűleg a médiaguru már lassan nullán lesz. A Facebook-ra viszont valami nagyon komoly üzleti modellt kell ráhúzni, hiszen az éves szinten 100 millió dollar körüli reklámbevétel esetén, aligha lehet elfogadható a ROI. Más kérdés, hogy a Facebook ügyletre ráizgultak a befektetők

Hogy teljes legyen a kép, a fél 3-kor közzétett tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya csalódást keltő lett, 1,7 százalékkal visszaesett (a várt másfél százalékos emelkedés helyett). Lehet, hogy mégis a nyakunkon a recesszió?

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.