TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tegnap adott egy lehetőséget az esti feltámadásával a Wall Street, de nem tudtunk vele élni. Lehet, hogy ma ezért büntetnek?

Tegnap adott egy lehetőséget az esti feltámadásával a Wall Street, de nem tudtunk vele élni. Lehet, hogy ma ezért büntetnek?

A mai adatdömping sok jóval nem szolgált. A cégeredmények terén meglehetősen vacak számok láttak napvilágot, csütörtökön. A Dow Chemical (a legnagyobb amerikai vegyipari vállalat) eredménye a várakozásoktól elmaradt, a cég nyeresége az egy évvel korábbinál 21 százalékkal lett alacsonyabb.

Nála is rosszabb számokat publikált a Motorola, a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója. Az elektronikai cég nyeresége gyakorlatilag elolvadt, az egy évvel korábbi 727 millióval szemben mindössze 40 millió lett. Öröm az ürömben, hogy a társaság ennek ellenére nem csökkentette az év végi terveit, így a pre-market-ben nem esett komolyan a részvény árfolyama.

A gyógyszeriparban úgy tűnik az egy sima egy fordított minta játszik, hiszen előbb a Pfizer hozott ki rossz, majd a Merck jó számokat. Most egy újabb óriáscég, a Lilly jelentette, hogy 10 százalékkal visszaesett a nyeresége.

Kit érdekelnek persze a gyenge eredmények, mikor ismét fújják odaát a dotcom lufit :). Nekem ugyanis a Facebook 15 milliárdos értéke egy kicsit sok, főleg ha azt vesszük, hogy egy éve a YouTube 1,6 milliárdjánál is a szívükhoz kaptak az elemzők, Murdoch-ot pedig többen hülyének nézték, amikor 2005-ben megvette a MySpace-t. Talán ez utóbbi, 580 millió dolláros befektetés megtérülése az ami biztosított és valószínűleg a médiaguru már lassan nullán lesz. A Facebook-ra viszont valami nagyon komoly üzleti modellt kell ráhúzni, hiszen az éves szinten 100 millió dollar körüli reklámbevétel esetén, aligha lehet elfogadható a ROI. Más kérdés, hogy a Facebook ügyletre ráizgultak a befektetők

Hogy teljes legyen a kép, a fél 3-kor közzétett tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya csalódást keltő lett, 1,7 százalékkal visszaesett (a várt másfél százalékos emelkedés helyett). Lehet, hogy mégis a nyakunkon a recesszió?

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.