TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 10. 15:44

Zuhanó Bux, szárnyaló Richter, így lehetne röviden jellemezni a mai napot. Az ellenállási szintről visszatáncolt a piac, így továbbra is "csak" a szakadék szélén állunk, de egyelőre megúsztunk egy igen veszélyes helyzetet.

Zuhanó Bux, szárnyaló Richter, így lehetne röviden jellemezni a mai napot. Az ellenállási szintről visszatáncolt a piac, így továbbra is "csak" a szakadék szélén állunk, de egyelőre megúsztunk egy igen veszélyes helyzetet. A Bux 25386-on zárt, ez 313 pontos, 1.22 százalékos esés.

Nos kezdjük azzal, hogy miért nem esik a Richter, mikor minden más blue beadja a kulcsot. A jelenlegi parázós helyzetben vannak olyan szektorok, ami a befektetők szemében menedéket jelentenek. Ilyen a gyógyszeripar, hiszen akár recesszió van, akár szárnyal a gazdaság, gyógyítani kell. A szektor nem konjunktúrafüggő, tehát azoknak az alapkezelőknek, akiknek bizonyos részvénykitettség mellett kell működniük azoknak érdemes az OTP-ből és a Mol-ból kilapátolt pénzt Richterbe tolni. Úgy tűnik, ez ma meg is történt.

Míg a BÉT két legfontosabb papírja küszködött, és 2 (OTP - 8429), illetve 2,5 (Mol - 23185) százalékot esett, addig a Richter egy százalékot erősödött (41140).
Hektikus nap után a MTelekom végül 1 forintos eséssel fejezte be a napot (911), miközben koradélután 900 forint alatt is járt.

Ha komolyabb elmozdulás lenne (jelenleg a tegnapi zárószint közelében van) az amerikai piac, akkor a holnapi kereskedés alaphangulatát megadhatja. A mai kiskereskedelmi adatok, amelyek gyenge karácsonyi szezonról tanuskodtak, mindenesetre újabb recessziós jelként értékelhetőek, tehát nem árt észnél lenni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.