Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az első jelek alapján ma is csendes napra lehet számítani. Amennyiben az OTP az elmúlt napokhoz hasonlóan továbbra is erőt mutat, úgy az index pozitív tartományban lehet, ha azonban a bankpapír nem áll az emelkedés mögé, a többiek nem fognak húzni.

Az OTP és a Fotex a szerkesztőségünk két favorit részvénye.

A bankpapír nagyon stabil, és ahogy az várható volt a Mol-ból kiárult pénzek egy része itt landolt. A javuló hazai gazdaság is a bankpapír kezére játszik, és a féléves eredményben egyes, tavaly megszerzett leányvállalatok teljesítménye is optimizmusra adhat okot.

A Fotexnél a fundamentumokat kevésbé néztük, viszont a chart nagyon jól néz ki:

Forrás: Chartcenter


A Buxot illetően még néhány napig az egyhelyben topogásra szavaznánk. Azt követően pedig vagy a Mol-OTP páros áthúzza a 30 ezres szinten, vagy visszaesünk 28500-ig.

11 órás update

Nem mintha bármi történt volna a piacon, csak a szokásos Mol hírek

1; A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. június 22-én tett bejelentése alapján, 2007. július 9-én 12.842 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 27.795 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 2.604.826 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.
2; Egy fúziót el tud képzelni Veres János
A pénzügyminiszter egyenlő felek tranzakciójaként támogatná az OMV és a Mol közötti ügyletet. A nyilatkozat ne szépítsünk, vagy oltári butaság vagy politikai blöff. Az OMV piaci kaptitalizációja még ilyen Mol részvényárak mellett is magasabb, mint a magyar cégé. Arról nem beszélve, hogy a közel 20 százalékos pakett is csak nyom valamit a latba.

15,30-as frissítés

A tengerentúlon a céges adatok miatt mínuszos napot várnak, a Home Depot profit warningot adott ki, az Alcoa gyenge eredményt közölt (miközben tegnap még az húzta a nap elején a Dowt).
Persze egy gynge nyitást követően könnyen fordulatot vehet az amerikai tőzsde is, hiszen keleti idő szerint 1 órakkor (nálunk este 7) beszél a Fed elnöke, Ben Bernanke az inflációról.

Délelött úgy tűnt, a lengyel kormányválság (Tegnap este az egyik kisebb párt kilépett a koalícióból, de lehet, hogy mégsem - A legfrissebb hírek alapján egyelőre kérdéses, hogy lesz-e szeptemberben, vagy októberben előrehozott választás Lengyelországban, mert az Önvédelem Pártnak a kormánykoalícióból való kilépése a tegnap esti jelzéssel ellentétben mégsem biztos. ) csak a forintra fog hatni, a tőzsdére kevésbé, aztán nem így lett. A tippjeinkkel jól befürödtünk, jelen állás szerint a likivd részvények közül a két legnagyobbat esőt sikerült reggel reflektorfénybe állítani.

Most akkor - a Bernanke beszédtől függővé téve - ismét a korrekcióra szavaznánk, ahogy azt kb. egy hete mondjuk. Ha a Fed elnök nem mond valami csodajó dolgot, a 28500-as szintig várnánk az indexet.

Itt a vége

A záróra néhány részvényt felhúztak, így a napi minimumhoz képest egész szerencsésen, 280 pontos eséssel úszta meg a mai napot a piac. A Bux 28985 ponton zárt, a forgalom 39 milliárdos volt.

A Mol 0,6%-ot esett, 27695-ön fejezte be a kereskedést, míg az OTP 1,8 százalékkos veszteséget követően 10511-en zárt. A bluek közül a nap nyertese a MTelekom +9 forintot emelkedve 985 lett.
Gyenge napjuk volt a gyógyszerrészvényeknek, az Egis 23175 (-1,38%), a Richter pedig 38000 (-1,3%) lett.
A small capeknél voltak igazán nagy menekülések, a Fotex 2,4%-ot, a Rába 4,3, a Synergon 1,46-ot, míg a TVK 4%-ot zuhant.

Ha a tengerentúlon este jön a para, akkor mindenképp holnap is egy erőteljesebb esés benne van a piacba.

Erősödéssel kezdte a napot a forint és egy ideig 245,00 forint alatt jegyezték az eurót kedden. Ezen a szinten azonban a pozíciók lezárása fordulatot idézett elő és négy óra tájban 246,70/80 forinton adták az eurót az előző napi 245,40/45 után. Az euró árfolyama 46 bázisponttal közelebb került az intervenciós sáv közepéhez, 12,61 százalékon állt az erős oldalon. A forgalom meglehetősen aktív volt. Rövid távon 245 forint feletti árfolyamot várnak a piacon. A dollárt 179,90/180,00 forinton jegyezték délután, az előző napi 179,90/180,80 forinttal közel megegyező szinten, miközben a nemzetközi devizapiacokon az euró rekord magas 1,3666 dolláros árfolyamot ért el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.