2008. március 27. 12:14

A csökkenő profit miatt mindössze 450 forint osztalékot fizet a tavalyi évre a Richter részvényeseinek, ha a közgyűlés is jóváhagyja a tervet.

450 forint osztalékot fizet a részvényeseinek a Richter a tavalyi évre, ez a legalacsonyabb 2003 óta. A magyar gyógyszercég profitja tavaly harmadával csökkent, ennek köszönhető az osztalék visszaesése - írja a Bloomberg.

A 2006-os évre még 690 forintos osztalékot fizetett a legnagyobb kelet-európai gyógyszergyártó. A mostani 450 forintos osztalékról április 28-án szavaz a közgyűlés.

A Richter nettó bevétele tavaly 33,9 milliárd forintra esett az egy évvel korábbi 51,3 milliárdról, elsősorban a gyógyszergazdaságossági törvénynek köszönhetően, melyet tavaly vezetett be a magyar kormány. A cég hazai eladásai 14 százalékkal estek vissza tavaly.

A Richter-részvények idén eddig 17 százalékkal lettek olcsóbbak, ez nagyjából megegyezik a BUX index 16 százalékos bukásával év eleje óta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.