2008. március 27. 12:14

A csökkenő profit miatt mindössze 450 forint osztalékot fizet a tavalyi évre a Richter részvényeseinek, ha a közgyűlés is jóváhagyja a tervet.

450 forint osztalékot fizet a részvényeseinek a Richter a tavalyi évre, ez a legalacsonyabb 2003 óta. A magyar gyógyszercég profitja tavaly harmadával csökkent, ennek köszönhető az osztalék visszaesése - írja a Bloomberg.

A 2006-os évre még 690 forintos osztalékot fizetett a legnagyobb kelet-európai gyógyszergyártó. A mostani 450 forintos osztalékról április 28-án szavaz a közgyűlés.

A Richter nettó bevétele tavaly 33,9 milliárd forintra esett az egy évvel korábbi 51,3 milliárdról, elsősorban a gyógyszergazdaságossági törvénynek köszönhetően, melyet tavaly vezetett be a magyar kormány. A cég hazai eladásai 14 százalékkal estek vissza tavaly.

A Richter-részvények idén eddig 17 százalékkal lettek olcsóbbak, ez nagyjából megegyezik a BUX index 16 százalékos bukásával év eleje óta.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.