<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Noha minden ellene szólt csütörtökön mégis pluszban tudtak zárni az irányadó amerikai tőzsdeindexek. A gazdasági kilátások ugyanakkor korántsem felhőtlenek.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 8,10 ponttal, 0,07 százalékkal 12402,76 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 5,22 ponttal, 0,40 százalékkal 1325,69 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 21,54 ponttal, 0,78 százalékkal nőtt és 2782,92 ponton zárt.

Meglehetősen abszurd volt a csütörtöki amerikai tőzsdei kereskedés, hiszen a nyitás előtt napvilágot látott gazdasági adatok arról tanúskodtak, hogy komoly problémák lehetnek az előttünk álló időszakban. Még a kereskedés kezdete előtt hozták nyilvánosságra, hogy nőtt a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban a szakértők által várt csökkenés helyett. Ugyancsak kedvezőtlen hír volt, hogy második felülvizsgálat szerint is 1,8 százalékkal nőtt az amerikai GDP az idei első negyedévben éves szinten. Ez elmarad a tavalyi utolsó három hónapban elért 3,1 százaléktól, és kisebb volt a szakértők által becsült 2,2 százaléknál.

A kereskedés alatt azonban napvilágot látott, hogy a Microsoft legnagyobb részvényese lemondásra szólították fel Steve Ballmert a Microsoft vezérigazgatóját, ami jelentős lendületet adott a technológiai részvényeknek. Ennek köszönhetően az indexekben nagy súllyal szereplő technológiai cégek árfolyama felfele mozdult. A Microsoft két, a HP másfél százalékkal erősödött.

A vállalati hírek közül említést érdemel a csütörtökön bejelentett Google Wallet, mely az internetes óriás mobil fizetési megoldása. A rendszerben partnerként szereplő MasterCard részvényesei csütörtökön már profitáltak az üzletből, a kártyatársaság papírjai 3 százalékkal nőttek. Az ékszereiről ismert Tiffany részvényei 8,5 százalékkal ugrottak meg arra a hírre, hogy a cég nyeresége 12 százalékkal nőtt.

A kilátásokat illetően a CNN által idézett portfoliómenedzser szerint a befektetők nem igazán látják az irányt. A gazdasági adatok ugyanis egy paradox helyzetet tükröznek, miközben a növekedés lassul, a vállalati profitok növekedtek. Ugyanakkor a májusi esés után a következő hónapban nagyobb az esély az árak növekedésének.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.