2007. szeptember 25. 07:19

Miközben a tengerentúli indexek némileg korrigáltak, Ázsiában mérsékelt optimizmus volt megfigyelhető.

Miközben a tengerentúli indexek némileg korrigáltak, Ázsiában mérsékelt optimizmus volt megfigyelhető.

Hétfő este kissé visszaestek az amerikai indexek, a Dow -61 pont, a Nasdaq -3,27 pont veszteséggel zárt. Az indexek a nap nagy részében pozitív tartományban voltak, ám az utolsó két órában lejtmenetbe kapcsoltak. A visszaesés egyik oka, hogy a csökkenő olajár hírére az energetikai cégek árfolyama is visszaesett. Emellett a bankpapírok árfolyama is némileg csökkent. A borúlátást ez esetben az erősítette, hogy a Deutsche Bank negyedéves eredménye akár 2 milliárd euróval is csökkenhet a hitelpiaci válság miatt. A Dow-t némileg lehúzta a General Motors is, miután a United Auto Workers nevű szakszervezet sztrájkot kezdett, és ez komoly veszteségeket okozhat az autógyártónak.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 89,12 pontos, azaz 0,55 százalékos nyereséggel 16 401,73 ponton zárt. A bankok kezdeti veszteségeit ellensúlyozta a Toyota drágulása arra a hírre, hogy két éven belül új, környezetbarát kisautóval jelentkezik Európában. A Nintendo 2,6 százalékkal drágult új játékkonzoljának sikere miatt, ezzel a cég kedden Japán második legértékesebb vállalatává vált a Toyota mögött, 8,34 billió jenes piaci tőkeértékkel.

Az elmúlt napokban szárnyaló kínai tőzsde némileg korrigált, a Shanghai Composite Index egy százalék feletti esést könyvelhetett el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.