TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Concorde elemzése szerint a dollár elindulhat felfele.

Az utóbbi hetekben sokan részben azzal magyarázták a DAX alulteljesítését az amerikai piacokkal szemben, hogy a dollár folyamatosan gyengült. Ez a tendencia ma hirtelen és nagy lendülettel megtört, ami Balásy Zsolt, a Concorde elemzője szerint valamelyest ellensúlyozhatja a jelenlegi, jelzáloghitelekkel kapcsolatos félelmeket, és közvetve a magyar piacra is pozitív hatással lehet.

A dollár június közepe óta 1,33-ról 1,38-ig gyengült az euróval szemben, ami Balásy Zsolt, a Concorde elemzője szerint a nagy exporthányaddal rendelkező német vállalatok eredményére igen depresszív hatással van. Azonban az utóbbi egy hónap gyengülő trendje ma hirtelen és nagy lendülettel megtört, mégpedig a Concorde munkatársa szerint a hosszútávú dollárindex chart alapján éppen arról a szintről, ahonnan annak fennállása óta (1971) minden dollárgyengülés megfordult eddig.


Balásy Zsolt véleménye szerint ez a fordulat valószínűleg csak technikai okokkal magyarázható, azonban az amerikai 10 éves hozam június óta tartó folyamatos csökkenésével összevetve arra lehet következtetni, hogy talán most már elérkezik az a pont, ahol az olcsó dollár mellett vásárolt - még mindig magas - kockázatmentes hozam már elég vonzóvá vált ahhoz, hogy a tőke elkezdjen visszaáramlani az amúgy is biztonságosabbnak számító amerikai eszközökbe.

"A hirtelen dollárerősödés könnyen lehet egy olyan tényező, amely a jelenlegi amerikai másodlagos jelzáloghitel-félelmek által megrontott hangulatot egy kicsit helyre teszi" – mondta a Concorde elemzője. Mindenesetre a DAX nap közben már határozott emelkedésnek is indult vélhetően éppen a dollár erősödésének hatására, de enyhül a nyomás a magyar piacon is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.