2007. szeptember 24. 07:34

Nagyon küzd, a határon van, talán végre kitör felfele a piac. A kisebb papírok között ma is több erős van.

Napok óta küzd a Bux az ellenállással. Pénteken úgy tűnt végre átütjük felfele, de nem sikerült ma a nyitást követően ismét az eddigi lokális záró felett vagyunk. A a nap végére is ott tudnánk maradni, akkor az megerősítés lehet egy kisebb emelkedésre. Figyelembe kell ugyanakkor venni, hogy a mostani - immár hetek ót meglévő ellenállás felett kb. 300-350 ponttal húzódik a 200 napos MA. Ha a hét elején mindkét szintet venné a piac, az egy komolyabb emelkedést vetíthetne előre.


Míg a nagyobb részvények viszonylagos stabilitást mutatnak (Mol - 26905 +0,4%; OTP - 9200 +0,33%; MTelekom - 982 +0%; Richter 37290 +0,5%), addig néhány kis papír tovább fickándozik. Bár mint azt korábban hangsúlyoztuk ezek jóval nagyobb kockázatot rejtenek, azért érdemes fél szemmel figyelni őket.

A pénteken már jól teljesítő Rába és Econet mett a Fotex is némi erőre kaptt, de megjelentek a vevők a Synergon piacán is.

Az MNB ma várhatón negyed százalékot csökkent, ami segíthet az OTP-nek és az osztalékpapírnak számító MTelekomnak is.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.