TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 2. 07:34

Míg nálunk Szilveszter napja ünnepléssel telt, addig a világ börzéin nem állt meg az élet. Hát igen máshol nem csak szlogen a "Jó reggelt kispajtás! A pénz nem alszik." örökbecsű mondat.

Míg nálunk Szilveszter napja ünnepléssel telt, addig a világ börzéin nem állt meg az élet. Hát igen máshol nem csak szlogen a "Jó reggelt kispajtás! A pénz nem alszik." örökbecsű mondat.

A keddi piacszünet előtt hétfőn a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 6456,9 ponton végezte a 2007-es évet, a pénteki záróhoz képest 20,0 pontos, azaz 0,31 százalékos veszteséggel, 3,80 százalékkal magasabban a 2006. végi értékénél.

A frankfurti értéktőzsde hétfőn és kedden zárva volt. Fő mutatója, a DAX-30 múlt hét végén, pénteken 28,72 pontos, azaz 0,36 százalékos nyereséggel 8067,32 ponton végezte a 2007-es évet, 22,29 százalékkal magasabban a 2006 végi értékénél.

Amerikában is lefele mentek az árak, a Dow 101 ponttal került lentebb, ami 0,76 százalékos csökkenés, míg a Nasdaq 22 pontot, 0,88 százalékot esett.

A stagnáló sanghaji piacot kivéve az ázsiai tőzsdéken negatív hangulat volt az első kereskedési napon. A koreai piac például 2 százalék feletti mínusszal zárt, de a Hang Seng is közel másfél százalékot veszített.

A borús hangulatot az év végén napvilágot látott gyenge amerikai makroadatok és az emelkedő energiaárak magyarázzák. A tengerentúlon ismét felerősödtek a hitelválsággal kapcsolatos félelmek, illetve annak más szektorokra történő továbbgyűrűzésétől való félelmek.

Valószínűleg nálunk is lefele vesszük az irányt kezdéskor, a forgalom nélküli piacon azonban bármi lehet...

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.