2017. március 17. 13:00

Akár két 4-es metróra is futná abból a pénzből, amennyit a Real, a Bayern és a többi csapat kerete ér.

Felfoghatatlan összeget, több mint 1000 milliárd forint értéket képviselnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott csapatok.

Ronaldó sokmilliárdos gólöröme 

A mai sorsoláson kialakultak a párosítások, s az élre mindenképpen a Bayern München-Real Madrid csúcsrangadó kívánkozik.

E két team keretének együttes értékét 1,32 milliárd euróra becsüli a Transfermarkt, ami azt jelenti, hogy Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo csapatai majdnem annyit érnek, mint amennyibe a budapesti 4-es metró került (450 milliárd forint lett a végösszeg).

Szintén gigászi összegek csapnak össze a Juventus és a Barcelona meccsén: 1,2 milliárd euró gurigázik majd a gyepen. Nem kell mondanunk, magyar mércével mérve ez a bő 370 milliárd forint micsoda elképesztő kis vagyont jelent idehaza. A költségvetési intézmények költenek ennyit összesen egy hónapban az állami feladataik ellátására.

De nem lesz kispályás kaland a Borussia Dortmund-Monaco (576 millió euró) és a Leicester City-Atlético Madrid derbi (nagyjából 500 millió) sem. Összességében a negyeddöntők során 3,8 milliárd euró lép majd pályára: ez 1178 milliárd forintnak felel meg mai árfolyamon. Természetesen ez csak papíron létezik, de akkor is impozáns összeg.

S hogy mi, magyarok hol vagyunk ebben a mezőnyben? Nos, a Transfermarkt becslése szerint a teljes magyar NB1, beleértve a több mint 300 labdarúgót, nem ér többet 84,95 millió eurónál. Majdnem ennyit ér egymagában Robert Lewandowski, vagy az Atletico sztárja, Antoine Griezmann, akiket 80-80 milló euróra taksál a szakportál. És ők is csak a dobogó harmadik fokáért küzdhetnek, hiszen Lionel Messi 120 millió eurót ér, Ronaldo 100 milliót.

Baka F. Zoltán

mfor.hu