TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A vártnál kicsivel jobb adatok jelentek meg szerdán délután az amerikai ingatlanpiacról, az elemzők által jósoltnál nagyobb mértékben emelkedett a használt lakások értékesítése áprilisban. Az ingatlanárak azonban továbbra is megállíthatatlanul zuhannak, legalábbis a márciusi adatok rosszabbak lettek a vártnál.

Az előzetesen vártnál jobban alakult áprilisban a használt lakások értékesítése az Egyesült Államokban - jelentették be az amerikai hatóságok szerdán. A hír hallatán a Wall Street vezető indexei ismét felfelé indultak a korábbi mínuszok után, de még mindig keddi értékük alatt állnak.

A legfrissebb adatok szerint áprilisban 4,68 millió használt lakást értékesítettek Amerikában a márciusi 4,57 millió után. Az elemzők ennél kicsit kisebb mértékű emelkedést vártak, 4,65 milliós érték volt a konszenzus.

Ennél látványosabb volt a javulás, ha százalékosan vizsgáljuk a használt lakások értékesítését: márciushoz képest 2,9 százalékkal emelkedtek az eladások, holott egy hónappal korábban nagyjából ugyanekkora visszaesés volt még. A szakemberek 1,8 százalékos javulást vártak.


A lakásárindex esetében még csak a márciusi adat jelent meg a tengerentúlon, az azonban lényegesen rosszabb lett a vártnál. A februári 0,7 százalékos áremelkedés után 1,1 százalékkal csökkent a lakások ára, pedig előzetesen még kismértékű emelkedésre lehetett számítani.

A jelek szerint az amerikai részvénypiacok ismét a pozitív oldalát nézik a megjelent makroadatoknak, akárcsak kedden, amikor a fogyasztói bizalomról jelent meg a vártnál kedvezőbb statisztika. A számok közlése után a Dow és a S&P is felfelé indult a korábbi fél százalék körüli mínuszból, a mutatók le is dolgozták hátrányukat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.