2p

A vártnál kicsivel jobb adatok jelentek meg szerdán délután az amerikai ingatlanpiacról, az elemzők által jósoltnál nagyobb mértékben emelkedett a használt lakások értékesítése áprilisban. Az ingatlanárak azonban továbbra is megállíthatatlanul zuhannak, legalábbis a márciusi adatok rosszabbak lettek a vártnál.

Az előzetesen vártnál jobban alakult áprilisban a használt lakások értékesítése az Egyesült Államokban - jelentették be az amerikai hatóságok szerdán. A hír hallatán a Wall Street vezető indexei ismét felfelé indultak a korábbi mínuszok után, de még mindig keddi értékük alatt állnak.

A legfrissebb adatok szerint áprilisban 4,68 millió használt lakást értékesítettek Amerikában a márciusi 4,57 millió után. Az elemzők ennél kicsit kisebb mértékű emelkedést vártak, 4,65 milliós érték volt a konszenzus.

Ennél látványosabb volt a javulás, ha százalékosan vizsgáljuk a használt lakások értékesítését: márciushoz képest 2,9 százalékkal emelkedtek az eladások, holott egy hónappal korábban nagyjából ugyanekkora visszaesés volt még. A szakemberek 1,8 százalékos javulást vártak.


A lakásárindex esetében még csak a márciusi adat jelent meg a tengerentúlon, az azonban lényegesen rosszabb lett a vártnál. A februári 0,7 százalékos áremelkedés után 1,1 százalékkal csökkent a lakások ára, pedig előzetesen még kismértékű emelkedésre lehetett számítani.

A jelek szerint az amerikai részvénypiacok ismét a pozitív oldalát nézik a megjelent makroadatoknak, akárcsak kedden, amikor a fogyasztói bizalomról jelent meg a vártnál kedvezőbb statisztika. A számok közlése után a Dow és a S&P is felfelé indult a korábbi fél százalék körüli mínuszból, a mutatók le is dolgozták hátrányukat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!