2009. május 27. 14:14

A vártnál kicsivel jobb adatok jelentek meg szerdán délután az amerikai ingatlanpiacról, az elemzők által jósoltnál nagyobb mértékben emelkedett a használt lakások értékesítése áprilisban. Az ingatlanárak azonban továbbra is megállíthatatlanul zuhannak, legalábbis a márciusi adatok rosszabbak lettek a vártnál.

Az előzetesen vártnál jobban alakult áprilisban a használt lakások értékesítése az Egyesült Államokban - jelentették be az amerikai hatóságok szerdán. A hír hallatán a Wall Street vezető indexei ismét felfelé indultak a korábbi mínuszok után, de még mindig keddi értékük alatt állnak.

A legfrissebb adatok szerint áprilisban 4,68 millió használt lakást értékesítettek Amerikában a márciusi 4,57 millió után. Az elemzők ennél kicsit kisebb mértékű emelkedést vártak, 4,65 milliós érték volt a konszenzus.

Ennél látványosabb volt a javulás, ha százalékosan vizsgáljuk a használt lakások értékesítését: márciushoz képest 2,9 százalékkal emelkedtek az eladások, holott egy hónappal korábban nagyjából ugyanekkora visszaesés volt még. A szakemberek 1,8 százalékos javulást vártak.


A lakásárindex esetében még csak a márciusi adat jelent meg a tengerentúlon, az azonban lényegesen rosszabb lett a vártnál. A februári 0,7 százalékos áremelkedés után 1,1 százalékkal csökkent a lakások ára, pedig előzetesen még kismértékű emelkedésre lehetett számítani.

A jelek szerint az amerikai részvénypiacok ismét a pozitív oldalát nézik a megjelent makroadatoknak, akárcsak kedden, amikor a fogyasztói bizalomról jelent meg a vártnál kedvezőbb statisztika. A számok közlése után a Dow és a S&P is felfelé indult a korábbi fél százalék körüli mínuszból, a mutatók le is dolgozták hátrányukat.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!