2007. augusztus 2. 07:26

Az elmúlt napokban a hvg.hu és a Napi Gazdaság a miskolci, a szegedi és a székesfehérvári ingatlanpiacot járta körbe. A korábban bemutatott békéscsabai és nyíregyházi stagnáláshoz képest Szegedről és Fehérvárról már, már a 2000-es évek elejét idéző optimista körkép rajzolódik ki. Miskolcon viszont a helyzet változatlan.

Az elmúlt napokban a hvg.hu és a Napi Gazdaság a miskolci, a szegedi és a székesfehérvári ingatlanpiacot járta körbe. A korábban bemutatott békéscsabai és nyíregyházi stagnáláshoz képest Szegedről és Fehérvárról már-már a 2000-es évek elejét idéző optimista körkép rajzolódik ki. Miskolcon viszont a helyzet változatlan.

Mind a Napinak, mind a hvg.hu-nak nyilatkozó fehérvári, illetve szegedi ingatlanszakértők a tavalyi évet jelentősen meghaladó keresletről számoltak be az idei év első felében. Olyan szegmensekben is erősödik a vásárlói szándék, amely területeken (pl panel) általában országos pangás van. Mind a két településen az iskolavárosi szerepet, illetve a munkalehetőségek széles skáláját emelik ki. Bár Miskolc is iskolaváros, az ottani ingatlanpiacra ez nem fejt ki jelentősebb hatást.

Az egyes települések árait összefoglaló táblázat:


A megadott árak természetesen erősen korrelálnak a sajtónak nyilatkozó ingatlankereskedők ügyfélkörével.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.