2007. október 26. 15:39

91 pontos csökkenéssel zárt a pesti tőzsde indexe, így a Bux 27189 ponton fejezte be a hetet. A forgalom meglehetősen alacsony, 21,5 milliárd forintos volt.

91 pontos csökkenéssel zárt a pesti tőzsde indexe, így a Bux 27189 ponton fejezte be a hetet. A forgalom meglehetősen alacsony, 21,5 milliárd forintos volt.

A vezető részvények ára vegyesen alakult, míg az OTP és a Magyar Telekom enyhén erősödött, addig a Molnak és a Richternek csökkent az ára. Miközben a nemzetközi piacokon optimizmus tükröződött, és a jó Microsoft jelentésnek köszönhetően az amerikai indexek is felfele kezdtek, nálunk teljes unalom volt, a piac várakozó álláspontra helyezkedett.

A Mol árfolyama 300 forinttal, 1,11 százalékkal 26830 forintra csökkent, míg a Richter 325 forinttal, 0,86 százalékkal 37250 forintra gyengült. Az OTP részvények ára 15 forinttal, 0,16 százalékkal 9184 forintra emelkedett, a Magyar Telekom pedig 3 forinttal, 0,32 százalékkal 934 forintra erősödött.

Az egyetlen kimagasló teljesítményt nyújtó papírként a Rábát lehet kiemelni, amely közel 1,2 milliárd forintos forgalomban több mint 3 százalékot emelkedett. Az üzletkötők véleménye szerint főként spekulánsok vásárolták a papírt, nem pedig intézményi befektetők.

A nemzetközi események és a jövő heti Fed ülés meghatározó lesz. Az addig napvilágra kerülő adatokra mindenképpen érdemes figyelni. Ilyen szempontból rossz hír, hogy romlott az amerikai fogyasztók hangulata októberben: a Michigan Egyetem által számolt hangulatindex végleges októberi értéke 80,9 pont lett a szeptember végi 83,4 pont után. Az index részmutatói is kivétel nélkül romlást jeleztek, egyedül az inflációval kapcsolatban nincs növekedési várakozás, az indexértéke nem változott szeptemberhez képest.

A Dow Jones Newswires által megkérdezett 20 elemző véleményének az átlaga szerint az októberi végleges indexnek 82,0 pontnak kellett volna lennie, megegyezve az előzetesben szerepelt mutatóval, de elmaradva a szeptemberi 83,4 pontos véglegeshez viszonyítva.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés