TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ha elfogadják a tervezetet, akkor jövőre egy új lakás legalább egy lakószobájának benapozottnak kell lennie, mégpedig úgy, hogy '''február 15-én 60 percen át süssön be az ablakán a Nap'''. Ha kétszobásnál nagyobb a lakás, akkor is kell egy külön WC-t építtetni bele, ha a fürdőszobájában van már egy.

Várhatóan szigorúbb szabályok vonatkoznak a területrendezésre és az építésre jövő évtől, legalábbis ezt tartalmazza az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapjának június 27-i bejegyzése.

Egy lakás egy szobájának továbbra is legalább 17 négyzetméteresnek kell lennie, sőt legalább egy lakószobának benapozottnak kell lennie, mégpedig úgy, hogy február 15-én 60 percen át süssön be az ablakán a Nap (feltéve ha nem havazik )

További érdekességek:

  • Új épületeknél árnyékolással, vagy növények telepítésével kell védekezni a nyári felmelegedés ellen. (a fű, mint növény sokat segíthet )
  • A gáz-készülékek égéstermékét kéményen át kell elvezetni. Falon át történő kivezetést csak szükséghelyzetben enged a szabályzat (szegény parapet-gyártók).
  • Tilos szemétledobó építése. Csak akkor építhető új berendezés, ha nincs más megoldás.
  • Az akadálymentes ajtó 90 centiméternél keskenyebb és 2 méternél alacsonyabb nem lehet. Ha a szintkülönbség 17 centiméternél nagyobb, akkor azt 5 százalékos meredekségű rámpával kell áthidalni.
  • Amennyiben két szobásnál nagyobb a lakás, akkor is kell egy külön WC-t építeni bele, ha a fürdőszobájában van már egy.
  • A klímaberendezés kültéri egységét a homlokzatra csak takartan, illetve "építészeti eszközökkel megoldva" lehet elhelyezni.
  • A garázsból a kipufogógázt a tető fölé kell vezetni. A garázsnak akkorának kell lennie, hogy az autó vezető oldali ajtaját teljesen ki lehessen nyitni benne.
  • A faanyagot csak gombamentesítő és rovarkár elleni kezelés után szabad beépíteni.


Ha valaki a teljes jogszabály-tervezetre kiváncsi, itt éri el.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.