2007. szeptember 19. 14:44

Amilyen izgalmas volt a kereskedés első órája, olyan stabil maradt a nap hátralevő része. A ma publikált adatokra ugyan kis reakciók voltak, ám napon belül viszonylagos stabilitás jellemezte a piacot.

Amilyen izgalmas volt a kereskedés első órája, olyan stabil maradt a nap hátralevő része. A ma publikált adatokra ugyan kis reakciók voltak, ám napon belül viszonylagos stabilitás jellemezte a piacot. (Bár lehet, hogy csak a mi várakozásunk volt túlságosan felfokozott, és más számára a mai volatilitás is túl nagy volt).

A nap sztárja, ahogy az reggel már látszott az OTP lett, a bankpapír 9321 forinton (+271Ft) fejezte be a kereskedést, ami 3 százalékos emelkedést jelent. A részvény esetében nem csak az árfolyam emelkedés, de a forgalom is figyelemre méltó volt, 24 milliárd forint feletti.
10 milliárdos forgalmat bonyolított a Mol is, és az olajpapír kurzusa is szépen emelkedett: 26580 (+575 Ft) lett a végén, amely 2,2 százalékos emelkedést jelent.

A MTelekom némileg visszafogottabb volt, 965 (+15) forinton fejezte be a napot, bár ez is másfél százalékos emelkedést jelent. Szinte stagnált a Richter (37295 FT, +0,5%), míg az Egis (22850 Ft) egy százalékot erősödni tudott.
A kisebb papírok közül a legnagyobb ugrást a Pplast könyvelhette el, amely az elmúlt napok folyamatos szárnyalása után ma újabb 3,5 százalékkal zárt magasabban, így átlépve a 9000 forintos szintet.

A részvénypiaci forgalom 40 milliárd forint körüli lett, a Bux 27382.17 ponton zárt, ami 545.20 pont, 2.03% emelkedést jelent.

A tengerentúli börzék ott folytatták nyitás után, ahol tegnap abbahagyták, a Dow 0,6, míg a Nasdaq 0,7 százalékot emelkedett, így jó esély van rá, hogy itthon is tovább tarthat a hét utolsó napjaiban az optimizmus.

- - -

Technikailag érdekes szituáció alakult ki, miközben az amerikai tőzsde rekordszint közelében van, mi még a néhány héttel ezelőtti lokális csúcsot sem tudtuk áttörni. Amennyiben ez holnap sikerülne, úgy 28 ezer pont körüli szintig ugorhat a piac, ahol az 50 napos mozgóátlag (MA) jelenthet ellenállást. Ha az optimista nemzetközi hangulat sem tud kellő erőt adni az emelkedéshez, úgy lefele a 27 ezer pontos szint (20MA), majd a korábbi lokális minimum (26250) tarthatja meg a piacot. Persze ha lefele kell tekintgetnünk, és a támaszokat kell majd lesni a következő napokban, az elég sokat elárulna a magyar papírok iránti érdeklődésből és a tőzsdei kilátásokról...


Persze érdekes, hogy egy "csupán 2 százalékos emelkedés" után szinte ugyanabból a chartból mennyire mást tud levonni az ember.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.