Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Amilyen izgalmas volt a kereskedés első órája, olyan stabil maradt a nap hátralevő része. A ma publikált adatokra ugyan kis reakciók voltak, ám napon belül viszonylagos stabilitás jellemezte a piacot.

Amilyen izgalmas volt a kereskedés első órája, olyan stabil maradt a nap hátralevő része. A ma publikált adatokra ugyan kis reakciók voltak, ám napon belül viszonylagos stabilitás jellemezte a piacot. (Bár lehet, hogy csak a mi várakozásunk volt túlságosan felfokozott, és más számára a mai volatilitás is túl nagy volt).

A nap sztárja, ahogy az reggel már látszott az OTP lett, a bankpapír 9321 forinton (+271Ft) fejezte be a kereskedést, ami 3 százalékos emelkedést jelent. A részvény esetében nem csak az árfolyam emelkedés, de a forgalom is figyelemre méltó volt, 24 milliárd forint feletti.
10 milliárdos forgalmat bonyolított a Mol is, és az olajpapír kurzusa is szépen emelkedett: 26580 (+575 Ft) lett a végén, amely 2,2 százalékos emelkedést jelent.

A MTelekom némileg visszafogottabb volt, 965 (+15) forinton fejezte be a napot, bár ez is másfél százalékos emelkedést jelent. Szinte stagnált a Richter (37295 FT, +0,5%), míg az Egis (22850 Ft) egy százalékot erősödni tudott.
A kisebb papírok közül a legnagyobb ugrást a Pplast könyvelhette el, amely az elmúlt napok folyamatos szárnyalása után ma újabb 3,5 százalékkal zárt magasabban, így átlépve a 9000 forintos szintet.

A részvénypiaci forgalom 40 milliárd forint körüli lett, a Bux 27382.17 ponton zárt, ami 545.20 pont, 2.03% emelkedést jelent.

A tengerentúli börzék ott folytatták nyitás után, ahol tegnap abbahagyták, a Dow 0,6, míg a Nasdaq 0,7 százalékot emelkedett, így jó esély van rá, hogy itthon is tovább tarthat a hét utolsó napjaiban az optimizmus.

- - -

Technikailag érdekes szituáció alakult ki, miközben az amerikai tőzsde rekordszint közelében van, mi még a néhány héttel ezelőtti lokális csúcsot sem tudtuk áttörni. Amennyiben ez holnap sikerülne, úgy 28 ezer pont körüli szintig ugorhat a piac, ahol az 50 napos mozgóátlag (MA) jelenthet ellenállást. Ha az optimista nemzetközi hangulat sem tud kellő erőt adni az emelkedéshez, úgy lefele a 27 ezer pontos szint (20MA), majd a korábbi lokális minimum (26250) tarthatja meg a piacot. Persze ha lefele kell tekintgetnünk, és a támaszokat kell majd lesni a következő napokban, az elég sokat elárulna a magyar papírok iránti érdeklődésből és a tőzsdei kilátásokról...


Persze érdekes, hogy egy "csupán 2 százalékos emelkedés" után szinte ugyanabból a chartból mennyire mást tud levonni az ember.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.