2007. szeptember 25. 05:44

Közel tízezer látogatója volt a hét végén megrendezett Lakásvásárnak, legtöbben még az idén beköltözhető lakásokat keresték - közölte a szervező Lakásvásár Kft.

A kiállítók között hódítottak azok a cégek, amelyek már kész, vagy még idén beköltözhető lakásokat kínáltak, és az adott alapterületből minél több helyiséget kihozó megoldás is sikert aratott - áll a közleményben. A vásári tapasztalatok alapján több fejlesztő vonta le azt a következtetést, hogy érdemes - az áttervezés költségeit is vállalva - inkább több félszobát megépíteni az egy nagyobb helyett.

A Lakásvásárra érkezők már felkészülten, az interneten fellelhető információk birtokában, határozott elképzelésekkel indultak neki a kínálatnak. Sokan a vásári akciókra számítva direkt ekkorra időzítették a döntést. Volt olyan fejlesztő, aki a lakás és a garázs árából is 1-1 milliót engedett, volt, ahol 2-2 százalék mínusszal honorálták a gyors döntést, de ha lakást és garázst is vett valaki, akár 5 százalék engedményt is kapott. Természetes volt a konyhabútor, a tároló, vagy a listaárnál olcsóbb teremgarázs is. A szakaszos fizetés helyett a 10-90, vagy 20-80 százalékos fizetési konstrukció is akcióként szerepelt a standok jó részénél (szerződéskötéskor kell 10, illetve 20 százalékot fizetni, a többit elég átadáskor).

Az új lakáspiaci kínálat jelentős részét koncentráló Otthon Centrum sláger projektjei a Sasad Liget és a Sasad Resort továbbra is népszerűnek bizonyult, de sok volt az érdeklődő az olyan újdonságok iránt is, mint a Budapest 360, és a budai Skála szomszédságában épülő Simplon Udvar.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.