2007. július 13. 06:53

Mortimer nyaral még... .

Egy funny linken 120kg-os bőrszerkós férfiak táncolnak egymással egy bárban (ez engem a Police academy: Blue Ostriga bárjára emlékeztet ) és a felirat: We moove the markets, it`s rallytime!

Hát be kell ismernem, a piac nagyon erős. Úgy látszik a $15bn-os leminősítés is kevés neki, a korábban írt S/P shortok nagyobb súllyal esnek a latba. Semmi bajom Ázsiával, de amikor függőleges chartokat látok, az nem tetszik, persze ott van a növekedés, senki nem vitatja el. Láthatóan sokan voltak USA short-Ázsia long tradeben, aminek az egyik lába most rohadt, sántít...így meg kellett maszírozni. 1 szó mint 100 P/Book alapon Ázsia nagyon drága és amikor 30-40-es P/E-s papírokat tépnek az mindig olyan fura, mivel nem lehet feltételezni örökkévalóságig 30-40% os növekedést.. .Láttuk ezt már a telekomoknál is korábban. Úgy látszik annyi még a zs, hogy nem engedi korrigálni az ázsiai piacokat, pedig rájuk férne... . Eddig mindig bejött, már lassan 4 éve, hogy minden esést meg kell venni....egyszer majd nem jön be.

Amíg a Dax nem megy új csúcsra, addig továbbra is tartom a neg. álláspontom, ha majd kimegy akkor bestoppolnám magam a piacra.

Az USA subprimot ne feledjük azért, mert még vissza fog köszönni ismerősként, abban biztos vagyok, és az egészségtelen függőleges chartok, és a tegnap valszeg lecsökkent S/P short állomány kommulálódik majd a háttérben.... .

Néha jó, ha beteg lesz az ember, mert megerősödik az immunrendszere, és nem kell állandóan krákognia.... .

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.