2011. január 10. 06:25

Több éves eső trendjétől igyekszik megszabadulni az Állami Nyomda árfolyama, ami ha sikeres marad, komoly felértékelődés kezdetét jelentheti.A külföldi befektetők távolmaradása a hazai részvénypiactól, valamint a magánnyugdíj pénztári portfóliók felszámolása még egy darabig az indokoltnál alacsonyabb szinten tarthatja a még oly jó fundamentumokkal rendelkező részvények árfolyamát is, mint az Állami Nyomda. A technikai kép azonban azt mutatja, hogy a vevők már megkezdték a kevésbé türelmes társaik kezéből kicsavarni a részvényeket.


Állami Nyomda napi / heti:

Brutál régi – három és fél éves eső trendet tört meg az árfolyam a múlt héten azzal, hogy a 200 napos mozgóátlaga fölé kavarodott. Ez az indikátor párhuzamosan kíséri az ereszkedő trendvonalat, ami ebből a szempontból nem jó jel. Jobb lenne, ha lassan kezdene kiegyenesedni, majd emelkedni.

Azzal együtt bíztató a részvény iránt megmutatkozó érdeklődés, ami igazán akkor teljesedne ki, ha a 780 forint körüli ellenállást is leküzdené a kurzus. Ekkor megnyílna a tér a 900-950 forint körüli ellenállási zóna felé, ami a jelen helyzetből 20-25 százalékos emelkedési potenciálnak felel meg.


Tőzsdeklub - Gede Balázs

 


Tőzsdeklub Hírlevél feliratkozás

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.