2011. január 10. 06:25

Több éves eső trendjétől igyekszik megszabadulni az Állami Nyomda árfolyama, ami ha sikeres marad, komoly felértékelődés kezdetét jelentheti.A külföldi befektetők távolmaradása a hazai részvénypiactól, valamint a magánnyugdíj pénztári portfóliók felszámolása még egy darabig az indokoltnál alacsonyabb szinten tarthatja a még oly jó fundamentumokkal rendelkező részvények árfolyamát is, mint az Állami Nyomda. A technikai kép azonban azt mutatja, hogy a vevők már megkezdték a kevésbé türelmes társaik kezéből kicsavarni a részvényeket.


Állami Nyomda napi / heti:

Brutál régi – három és fél éves eső trendet tört meg az árfolyam a múlt héten azzal, hogy a 200 napos mozgóátlaga fölé kavarodott. Ez az indikátor párhuzamosan kíséri az ereszkedő trendvonalat, ami ebből a szempontból nem jó jel. Jobb lenne, ha lassan kezdene kiegyenesedni, majd emelkedni.

Azzal együtt bíztató a részvény iránt megmutatkozó érdeklődés, ami igazán akkor teljesedne ki, ha a 780 forint körüli ellenállást is leküzdené a kurzus. Ekkor megnyílna a tér a 900-950 forint körüli ellenállási zóna felé, ami a jelen helyzetből 20-25 százalékos emelkedési potenciálnak felel meg.


Tőzsdeklub - Gede Balázs

 


Tőzsdeklub Hírlevél feliratkozás