2007. szeptember 26. 07:24

A Mol-sztori felpezsdítette az állóvizet, és így a Bux is kitört az elmúlt hetekben kialakult sávból. A vádak és cáfolatok sűrűjében azonban sok a kérdőjel.

A Mol-OMV sztori újabb fejezete felpezsdítette az állóvizet, és így a Bux is kitört az elmúlt hetekben kialakult sávból. A vádak és cáfolatok sűrűjében azonban sok a kérdőjel.

Az index kedden átlépte a korábban kialakult sávot, ma pedig a pozitív nyitásnak köszönhetően az 50 MA-on is túlléphet.
Az emelkedésben persze nagy kérdés, hogy mely papír tud vezető lenni, egyelőre számunkra ez fogós kérdésnek tűnik. A Mol kapcsán jól hangzik a 32 ezres ár, de nincs rá garancia. Az OTP-vel a globális hitelválság miatt óvatoskodnak a befektetők. A Telekom átszervezésére ugyan akár "sztorit" is lehetne építeni, de ahhoz kellene egy jó negyedéves eredmény, a Richter pedig a bizonytalan gazdaságpolitika miatt számít egyelőre fekete lónak.

A mai nyitást követő fél óra némileg leképzi a fent vázolt aggályainkat. Az index ugyan 40-50 pontos pluszban van, ám nincs olyan részvény amely utat mutatna. A Mol némileg korrigált (27750, -0,6%), Az OTP fél százalékot erősödött (9250). Felfele nyitott a Richter (37000, +0,5%) is, míg a MTelekom (970) a tegnapi záró szintjén áll.

Ráadásul ma a kispapírok sem ficánkolnak egyelőre, szignifikáns elmozdulást a Rába és a Genesis mutat, mindkét részvény 1 százalék feletti erősödést produkált.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.