TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Napi a békéscsabai és a nyíregyházi lakáspiacot vette górcső alá. Az alföldi helyzet sem rózsás, az árak stagnálnak vagy esnek. Eközben Budapesten a budai skála bontásával elkezdődik egy új városközpont kialakítása.

A Napi a békéscsabai és a nyíregyházi lakáspiacot vette górcső alá. Az alföldi helyzet sem rózsás, az árak stagnálnak vagy esnek. Eközben Budapesten a budai Skála bontásával elkezdődik egy új városközpont kialakítása.


Mind a két városban a használt lakások piaca és azon belül is a panelok, illetve garzonok négyzetméterára esett a legjobban. Az esés mértéke a panelok esetében elérheti a 20 százalékot is. Ugyanakkor a központokban található korlátozott számú polgári lakások iránt folyamatos a kereslet.

A családi házak piacán jelentősen szóródnak az árak az elhelyezkedés és az épület korának függvényében, de a több 100 milliós villák iránt abszolút nincs kereslet.

Bár a kereslet csökkenésével párhuzamosan az építési kedv is megcsappant (a kiadott építési engedélyek száma jelentős mértékben visszaesett), a végfázisban lévő fejlesztések esetében a cégek nem tartanak értékesítési nehézségektől.

Skála

A jövő héten megkezdődhet a Budai Skála bontása - mondta el az MTI érdeklődésére Elekes András, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető közölte, hogy a Budai Skála helyén megvalósuló városközpont és a lakóépületek tervezése az engedélyezési fázisnál tart, a kereskedelmi és szórakoztató központ nyitását 2009 tavaszára tervezik.

Elekes András szerint a teljes befektetés értéke várhatóan megközelíti a 35 milliárd forintot, de ez az összeg a meglévő ingatlan vételárát is tartalmazza.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.