2007. július 23. 10:47

A Napi a békéscsabai és a nyíregyházi lakáspiacot vette górcső alá. Az alföldi helyzet sem rózsás, az árak stagnálnak vagy esnek. Eközben Budapesten a budai skála bontásával elkezdődik egy új városközpont kialakítása.

A Napi a békéscsabai és a nyíregyházi lakáspiacot vette górcső alá. Az alföldi helyzet sem rózsás, az árak stagnálnak vagy esnek. Eközben Budapesten a budai Skála bontásával elkezdődik egy új városközpont kialakítása.


Mind a két városban a használt lakások piaca és azon belül is a panelok, illetve garzonok négyzetméterára esett a legjobban. Az esés mértéke a panelok esetében elérheti a 20 százalékot is. Ugyanakkor a központokban található korlátozott számú polgári lakások iránt folyamatos a kereslet.

A családi házak piacán jelentősen szóródnak az árak az elhelyezkedés és az épület korának függvényében, de a több 100 milliós villák iránt abszolút nincs kereslet.

Bár a kereslet csökkenésével párhuzamosan az építési kedv is megcsappant (a kiadott építési engedélyek száma jelentős mértékben visszaesett), a végfázisban lévő fejlesztések esetében a cégek nem tartanak értékesítési nehézségektől.

Skála

A jövő héten megkezdődhet a Budai Skála bontása - mondta el az MTI érdeklődésére Elekes András, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető közölte, hogy a Budai Skála helyén megvalósuló városközpont és a lakóépületek tervezése az engedélyezési fázisnál tart, a kereskedelmi és szórakoztató központ nyitását 2009 tavaszára tervezik.

Elekes András szerint a teljes befektetés értéke várhatóan megközelíti a 35 milliárd forintot, de ez az összeg a meglévő ingatlan vételárát is tartalmazza.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.