TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 3. 08:44

A csütörtöki kereskedés elején folytatódott az első napon elindult esés. A nemzetközi helyzet fokozódik...

A csütörtöki kereskedés elején folytatódott az első napon elindult esés. A nemzetközi helyzet fokozódik.

Az amerikai gazdasági helyzet kapcsán kialakult aggodalmak, illetve a csúcsra járó "árupiacok" - hogy csak a két legfontosabb indikátornak tartott olajat és aranyat említsük - nem tettek jót a pesti tőzsdének sem.

Az egyik leggazdagabb magyarországi família, Rahimkulovék tovább növelték részesdésüket az OTP-ben, ám a bankpapír ennek ellenére ismét lejtőre került, az első félóra után 1 százalékos mínuszban (8780 Ft) áll a részvény.

Hasonló veszteséget szenvedett el a Richter (40235), és közel fél százalékot esett a Mol (23685) is. Stagnál a Magyar Telekom (879, -1 Ft).

Sok optimizmusra a grafikonok sem adnak okot. Az index küzd a korábbi szűküléssel, és nagyon úgy fest, hogy lefele léphet ki belőle.


Amennyiben napközben nem sikerül visszaküzdenünk magunkat, úgy a következő napokban a korábbi lokális minimum (kb. 25400) lehet az első ellenállás. Alatta pedig a korábban hagyott rés nyújthat vigaszt (25150).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.