2007. szeptember 24. 15:09

Noha reggel úgy tűnt, ma maga mögött tudja hagyni az index a régóta meglévő ellenállást, a végére megint nem sikerült.

Noha reggel úgy tűnt, ma maga mögött tudja hagyni az index a régóta meglévő ellenállást, a végére megint nem sikerült.

Pedig nem voltak gyenge amerikai adatok, igaz a tengerentúli tőzsdék sem mutatnak a nyitást követően erőt, a pénteki záró környékén van mind a Dow, mind a Nasdaq. Az MNB hozta a várt 25 bázispontos kamatvágást, de hiába...

A BUX viszonylag gyenge, közel 25 milliárd forintos forgalomban 3 pontot esett, így a záróérték 27 393 lett (a piacot a záró szakaszban "rántották fel" a befektető elsősorban a MOL papírokon keresztül). Így megint nem sikerült kilépni az immár több mint két hete meglévő sávból.

A blue chipek közül komoly emelkedést egyik papír sem tudott elkönyvelni. Napközben ugyan a Mol megint járt 27 ezer forint felett, de zárásra kissé visszaesett (26 970 Ft). Az OTP 9184 (+0,15%), a Telekom 970 (-1,22%), a Richter pedig 36 825 forinton (-0,74%) zárt.

A kisebb forgalmú részvények közül komolyabb esést szenvedett el az FHB (-2,56%) és a Pannonplast (-2,22%), míg a Rába (+4,42%) és a Genesis (+1,88%) tulajdonosok elégedettek lehettek a nap végén, hiszen mindkét papír jelentősen javított a pénteki záróhoz képest.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.