2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Bloomberg információi szerint Henry Paulson amerikai pénzügyminiszter arra fogja kérni a Kongresszust, hogy a szeptemberben elfogadott 700 milliárd dolláros mentőcsomag második felét is elkezdhesse felhasználni, ugyanis a mélyülő recesszió újabb nehézségeket okozhat a pénzügyi szektorban.

A hírek szerint rövidesen elfogyhat a szeptemberben elfogadott 700 milliárd dolláros mentőcsomag fele, a kormány lassan elkezdheti felhasználni az összeg második részét. Mindez részben annak köszönhető, hogy a Bush-kormányzat végül ebből a pénzből menti meg a detroiti autógyártókat a tervek szerint. A Bloomberg cikke szerint Henry Paulson pénzügyminiszter a közeljövőben az összeg második felének felhasználására fog felhatalmazást kérni a Kongresszustól.

A szakemberek szerint ha ilyen ütemben folytatódik a pénz elköltése, akkor mire Obama átveszi a kormányzást, addigra alig marad belőle valami. Ráadásul a Kongresszus demokrata képviselői folyamatosan arra kérik a jelenlegi kormányt, hogy tegyen többet a lakástulajdonosok védelme érdekében, ez pedig további extra kiadásokkal járhat.

A Bloomberg belső információi szerint még Paulson sem döntött a lakástulajdonosok megsegítéséről, egyelőre az eredeti terveknek megfelelően folyik a 700 milliárd dollár felhasználása. Egy másik forrás szerint viszont a pénzügyminiszter a közelmúltban arra kérte Bush elnököt, hogy támogassa a második 350 milliárd dollár felhasználását.


Kongresszusi források szerint a pénzügyminiszter a 700 milliárdos összeg fennmaradó részéből kívánja majd megmenteni az autógyárakat is, bár erről hivatalos döntés még nincs. A Szenátus a közelmúltban utasította el azt a javaslatot, hogy 14 milliárd dolláros segélycsomagot nyújtson a General Motorsnak, a Fordnak és a Chryslernek. Paulson néhány nappal ezelőtt arról számolt be, hogy az autógyártók a lehető leghamarabb meg fogják kapni az állami segítséget.

Mindezek mellett az amerikai pénzügyminisztérium régóta dolgozik egy terven, hogy a lakáspiaci krízist megoldja. A Kongresszusban a republikánusok ellenzik, hogy Paulson további összeg felett rendelkezhessen, a demokraták viszont támogatják a lakáspiac és az autóipar megmentését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!