TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tegnap rekordszinten zártunk, ahonnan megindulhat felfele az őrület. Igaz a nyitás után még a tőzsde is gondolkozik, hogy az tényleg jó-e neki?

A nyitást követően a Bux gyorsan lecsúszott 30 ezer alá, aztán gyorsan megint vissza a lélektani határ fölé. Ha ma nem jön komolyabb pesszimizmus, akkor olyan menetelés jöhet, amire egy-két hónapja valószínűleg senki sem számított. Kérdéses, hogy a tengerentúli negyedéves adatok milyen irányt adnak a piacoknak, illetve lesz-e bármi olyan hír, ami megtörheti a lendületet.
Mint látható egy emelkedő sáv tetejét csíptük meg, lefele a 29600-as szint ami megtarthatja.

Forrás: Tőzsdeklub

A Mol egyébként igen visszafogott volt a tegnapi nap, csupán 62.157 darab sajátrészvényt vásárolt. Az OTP-nél pedig 38.500 darab törzsrészvény került lehívásra banknál működő opciós részvényprogram keretében. Így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 86.500 darabra változott.


Kedden nem várható jelentősebb mozgás a forint piacán, a befektetők a kamatkilátásokat mérlegelik, miután a Magyar Nemzeti Bank hétfőn változatlanul, 7,75 százalékon hagyta irányadó kamatát. A következő enyhítést általában augusztus végére várják, az alapkamat a legtöbb elemző szerint az év végére elérheti a 7,0 százalékot, írtat a Dow Jones hírügynökség kedd reggel.

Délutáni update

Tipikus helyzet. Amikor annyira bullish a piac, hogy örök kétkedőként már-már mi is emelkedésre szavazunk, jön néhány gyengébb amerikai cégeredmény, és botlik a bika. Így gyakorlatilag ismét elővehetjük a chartokat, és a tegnapi záró kötéseket negligálva elmondghatjuk, hogy sávozunk
Fent a 30 ezres szint lehet az ellenállás, lent a 29600 a támasz. A -100 pont körül kezdő Dow, ha este még ereszkedne, akkor holnap inkább a támasz lehet tesztelve. Őszintén szólva így vagy úgy egy korrekció kijárna, ha nem a féléves eredmények előtt, akkor esetleg utána...
Persze amikor ilyen elemzéssel zárjuk a napot, akkor szokott a Dow valamiért megfordulni, hogy aztán másnap itthon is letaposssák egymást az eladók.


A nagyok egyébként meglehetősen egységes képet mutattak, százalékosan nagyjából ugyanakkora esést produkáltak:
Mol 29250 (-1,32%)
MTelekom 955 (-1,55%)
OTP 10770 (-1,54%)
Richter 38100 (-1,15%)

A small capek is lefele tartottak, kivéve a Fotex-et, mely 0,6 százalékot erősödött.

Az index 45 milliárdos összforgalom mellett 29713.59 ponton zárt (-404.52, -1.34%).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.