2007. július 24. 07:41

Tegnap rekordszinten zártunk, ahonnan megindulhat felfele az őrület. Igaz a nyitás után még a tőzsde is gondolkozik, hogy az tényleg jó-e neki?

A nyitást követően a Bux gyorsan lecsúszott 30 ezer alá, aztán gyorsan megint vissza a lélektani határ fölé. Ha ma nem jön komolyabb pesszimizmus, akkor olyan menetelés jöhet, amire egy-két hónapja valószínűleg senki sem számított. Kérdéses, hogy a tengerentúli negyedéves adatok milyen irányt adnak a piacoknak, illetve lesz-e bármi olyan hír, ami megtörheti a lendületet.
Mint látható egy emelkedő sáv tetejét csíptük meg, lefele a 29600-as szint ami megtarthatja.

Forrás: Tőzsdeklub

A Mol egyébként igen visszafogott volt a tegnapi nap, csupán 62.157 darab sajátrészvényt vásárolt. Az OTP-nél pedig 38.500 darab törzsrészvény került lehívásra banknál működő opciós részvényprogram keretében. Így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 86.500 darabra változott.


Kedden nem várható jelentősebb mozgás a forint piacán, a befektetők a kamatkilátásokat mérlegelik, miután a Magyar Nemzeti Bank hétfőn változatlanul, 7,75 százalékon hagyta irányadó kamatát. A következő enyhítést általában augusztus végére várják, az alapkamat a legtöbb elemző szerint az év végére elérheti a 7,0 százalékot, írtat a Dow Jones hírügynökség kedd reggel.

Délutáni update

Tipikus helyzet. Amikor annyira bullish a piac, hogy örök kétkedőként már-már mi is emelkedésre szavazunk, jön néhány gyengébb amerikai cégeredmény, és botlik a bika. Így gyakorlatilag ismét elővehetjük a chartokat, és a tegnapi záró kötéseket negligálva elmondghatjuk, hogy sávozunk
Fent a 30 ezres szint lehet az ellenállás, lent a 29600 a támasz. A -100 pont körül kezdő Dow, ha este még ereszkedne, akkor holnap inkább a támasz lehet tesztelve. Őszintén szólva így vagy úgy egy korrekció kijárna, ha nem a féléves eredmények előtt, akkor esetleg utána...
Persze amikor ilyen elemzéssel zárjuk a napot, akkor szokott a Dow valamiért megfordulni, hogy aztán másnap itthon is letaposssák egymást az eladók.


A nagyok egyébként meglehetősen egységes képet mutattak, százalékosan nagyjából ugyanakkora esést produkáltak:
Mol 29250 (-1,32%)
MTelekom 955 (-1,55%)
OTP 10770 (-1,54%)
Richter 38100 (-1,15%)

A small capek is lefele tartottak, kivéve a Fotex-et, mely 0,6 százalékot erősödött.

Az index 45 milliárdos összforgalom mellett 29713.59 ponton zárt (-404.52, -1.34%).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.