3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Ismét erőteljesen felfele indult a Bux, az emelkedés motorja a Mol.

A tegnapi forgalom és viszonylag stabil árfolyam után nem kellett nagy jóstehetség annak előrejelzéséhez, hogy tegnap ismét viszonylag komoly mennyiséget vett saját részvényeiből a Mol. A tájékoztatása szerint 2007. július 11-én 228.275 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 27.720 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 2.991.925 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.

Piaci pletykák szerint a Mol egy nagyobb kölcsönt készül lehívni, tovább folytatja tehát sajátrészvény vásárlását. Várhatóan az OMV is megjelenik a vevői oldalon, így az árfolyam tovább erősödhet csütörtökön.

Ha nem is ilyen agresszív módon, de az OTP is vásárolgatta saját papírjait: Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. május 11–i közleményében bejelentett program keretében 2007. július 11-én, a Budapesti Értéktőzsdén 88.616 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 10.386,-forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével. Így a Bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 170.000 darabra változott.

Ennek köszönhetően itthon ismét a hurráoptimizmus söpör végig a piacon.
A Mol fél óra elteltével 3,2 százalékos pluszban van, az OTP pedig közel kettőben. A piacot ezek után bármilyen módon elemezni azt gondolom balgaság volna...

Délutáni update

A részvénypiac forgalma 54,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A papír a nap elején 3,8 százalékos pluszban is járt azon sajtóértesülések hatására, amelyek a Mol és az OMV hitelfelvételi tárgyalásairól szóltak. Ezek a hírek a piacon erősítették azt a feltételezést, hogy mindkét cég további részesedésnövelésben gondolkodik a magyar olajtársaságban. A Mol 700 forinttal, 2,52 százalékkal drágult, 28.495 forinton zárt, az olajrészvényre 27,9 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket.

Az OTP árfolyama 110 forinttal, 1,06 százalékkal 10.500 forintra emelkedett, a bankpapír forgalma 23,1 milliárd forintot ért el. A Richter 315 forinttal, 0,84 százalékkal 37.715 forintra erősödött, 710 millió forintos forgalomban. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 195 forintos, 0,84 százalékos erősödéssel, 23.295 forinton zárt, forgalma 131 millió forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,61 százalékkal 990 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forintot tett ki.

A Mol kapcsán egyébként érdekes elolvasni az alábbi véleményt, mely górcső alá veszi a cég menedzsmentjének megkérdőjelezhető stratégiáját.

Amerika a hét közepi bizonytalanság után ismét felfele mutat irányt. A Dow Jones rekordszintre emelkedett, amiben olyan vállalati hírek játszanak szerepet, mint az Alcan 38 milliárd dolláros felvásárlása.
Az sem zavarta a befektetőket, hogy a külkereskedelmi defficit a várakozások felett volt, mivel ebből is az olvasták ki, hogy a gazdaság jó állapotban van. A stabilan 180 pont feletti plusz mellett a kötvények is felfele indultak, de pénteken szerintünk csak egy kellemetlen makroadat jelenthet arculcsapást a piacnak. Ha azok elfogadhatóak lesznek akkor a kint lévő pénzt tovább tömik a rendszerbe

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.