TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ismét erőteljesen felfele indult a Bux, az emelkedés motorja a Mol.

A tegnapi forgalom és viszonylag stabil árfolyam után nem kellett nagy jóstehetség annak előrejelzéséhez, hogy tegnap ismét viszonylag komoly mennyiséget vett saját részvényeiből a Mol. A tájékoztatása szerint 2007. július 11-én 228.275 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével 27.720 Ft/db átlagárfolyamon. A tranzakciót követően a társaság 2.991.925 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.

Piaci pletykák szerint a Mol egy nagyobb kölcsönt készül lehívni, tovább folytatja tehát sajátrészvény vásárlását. Várhatóan az OMV is megjelenik a vevői oldalon, így az árfolyam tovább erősödhet csütörtökön.

Ha nem is ilyen agresszív módon, de az OTP is vásárolgatta saját papírjait: Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 2007. május 11–i közleményében bejelentett program keretében 2007. július 11-én, a Budapesti Értéktőzsdén 88.616 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 10.386,-forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével. Így a Bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 170.000 darabra változott.

Ennek köszönhetően itthon ismét a hurráoptimizmus söpör végig a piacon.
A Mol fél óra elteltével 3,2 százalékos pluszban van, az OTP pedig közel kettőben. A piacot ezek után bármilyen módon elemezni azt gondolom balgaság volna...

Délutáni update

A részvénypiac forgalma 54,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A papír a nap elején 3,8 százalékos pluszban is járt azon sajtóértesülések hatására, amelyek a Mol és az OMV hitelfelvételi tárgyalásairól szóltak. Ezek a hírek a piacon erősítették azt a feltételezést, hogy mindkét cég további részesedésnövelésben gondolkodik a magyar olajtársaságban. A Mol 700 forinttal, 2,52 százalékkal drágult, 28.495 forinton zárt, az olajrészvényre 27,9 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket.

Az OTP árfolyama 110 forinttal, 1,06 százalékkal 10.500 forintra emelkedett, a bankpapír forgalma 23,1 milliárd forintot ért el. A Richter 315 forinttal, 0,84 százalékkal 37.715 forintra erősödött, 710 millió forintos forgalomban. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 195 forintos, 0,84 százalékos erősödéssel, 23.295 forinton zárt, forgalma 131 millió forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,61 százalékkal 990 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forintot tett ki.

A Mol kapcsán egyébként érdekes elolvasni az alábbi véleményt, mely górcső alá veszi a cég menedzsmentjének megkérdőjelezhető stratégiáját.

Amerika a hét közepi bizonytalanság után ismét felfele mutat irányt. A Dow Jones rekordszintre emelkedett, amiben olyan vállalati hírek játszanak szerepet, mint az Alcan 38 milliárd dolláros felvásárlása.
Az sem zavarta a befektetőket, hogy a külkereskedelmi defficit a várakozások felett volt, mivel ebből is az olvasták ki, hogy a gazdaság jó állapotban van. A stabilan 180 pont feletti plusz mellett a kötvények is felfele indultak, de pénteken szerintünk csak egy kellemetlen makroadat jelenthet arculcsapást a piacnak. Ha azok elfogadhatóak lesznek akkor a kint lévő pénzt tovább tömik a rendszerbe

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.