TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Amikor úgy tűnt délután, hogy minden rosszra fordul, akkor nem várt meglepetésként egy jó amerikai adat fordította meg a hangulatot.

Amikor úgy tűnt délután, hogy minden rosszra fordul, akkor nem várt meglepetésként egy jó amerikai adat fordította meg a hangulatot.

Szeptemberben - a várakozásokkal ellentétben - 4,8 százalékkal, éves szinten 770 ezerre nőtt az új lakóingatlanok eladása augusztushoz képest az Egyesült Államokban. A Dow Jones Newswires által megkérdezett elemzők a szeptemberi eladásokat 2,5 százalékkal, éves szinten 775 ezerre várták mérséklődni az augusztusi - felülvizsgált - 735 ezerről.

A mélypontot jelentős 27011 pontos szintről így a zárásra csaknem ledolgozta a pesti tőzsde a napközben összeszedett mínuszt. A Bux záróértéke 27280 pont lett, ami 79 pontos esésnek felel meg. Mindez 39 milliárdos forgalom mellett.

Az indexhez hasonlóan a nagyobb papírok is megjárták a poklot, az OTP például 9081-ről kapaszkodott vissza csaknem a tegnapi záró szintjére (9169, -1 Ft).
Nem volt ilyen szerencsés a Mol, amely ugyan nagyot küzdött (26605 volt az alja), ám a 27130-as záróár is 0,8 százalékos veszteséget jelent.

A Richter (37575, -25 Ft) és a Telekom (931, -1 Ft) az OTP-hez hasonlóan minimális veszteséggel zárt.

A kicsik közül a Rába 2,5, míg a Pplast 2,3 százalékot esett.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, ha azt mondjuk, hogy az amerikai események komoly hatással lesznek a piacra. Ugyanakkor az is látszik, hogy az elmúlt napokban a magyar piac iránti érdeklődés meglehetősen visszafogott, így rövidtávon egy emelkedésből kevésbé vesszük ki a részünket, mint egy esetleges nemzetközi besszből.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.