2007. október 25. 14:44

Amikor úgy tűnt délután, hogy minden rosszra fordul, akkor nem várt meglepetésként egy jó amerikai adat fordította meg a hangulatot.

Amikor úgy tűnt délután, hogy minden rosszra fordul, akkor nem várt meglepetésként egy jó amerikai adat fordította meg a hangulatot.

Szeptemberben - a várakozásokkal ellentétben - 4,8 százalékkal, éves szinten 770 ezerre nőtt az új lakóingatlanok eladása augusztushoz képest az Egyesült Államokban. A Dow Jones Newswires által megkérdezett elemzők a szeptemberi eladásokat 2,5 százalékkal, éves szinten 775 ezerre várták mérséklődni az augusztusi - felülvizsgált - 735 ezerről.

A mélypontot jelentős 27011 pontos szintről így a zárásra csaknem ledolgozta a pesti tőzsde a napközben összeszedett mínuszt. A Bux záróértéke 27280 pont lett, ami 79 pontos esésnek felel meg. Mindez 39 milliárdos forgalom mellett.

Az indexhez hasonlóan a nagyobb papírok is megjárták a poklot, az OTP például 9081-ről kapaszkodott vissza csaknem a tegnapi záró szintjére (9169, -1 Ft).
Nem volt ilyen szerencsés a Mol, amely ugyan nagyot küzdött (26605 volt az alja), ám a 27130-as záróár is 0,8 százalékos veszteséget jelent.

A Richter (37575, -25 Ft) és a Telekom (931, -1 Ft) az OTP-hez hasonlóan minimális veszteséggel zárt.

A kicsik közül a Rába 2,5, míg a Pplast 2,3 százalékot esett.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, ha azt mondjuk, hogy az amerikai események komoly hatással lesznek a piacra. Ugyanakkor az is látszik, hogy az elmúlt napokban a magyar piac iránti érdeklődés meglehetősen visszafogott, így rövidtávon egy emelkedésből kevésbé vesszük ki a részünket, mint egy esetleges nemzetközi besszből.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.