2007. szeptember 20. 12:13

A Lehman után újabb remek negyedéves eredmény látott napvilágot.

A világ legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs Group Inc., úgy tűnik egyelőre ki tudta magát vonni a jelzálogpiaci válságból. A cég most publikált eredménye felerősítheti azokat a hangokat, amelyek szerint nincs strukturális válság, és a jelzálogpiaci problémák izolálhatóak.

A társaság nettó eredménye 79 százalékkal nőt! A harmadik negyedévben a Goldman összességében 2,85 milliárdos nyereségről számolt be, amely részvényenként 6,13 dollárt jelent, szemben az egy évvel korábbi 1,59 milliárddal, illetve 3,26 dollár/részvénnyel. Az eredmény különösen annak tükrében kiváló, hogy az elemzői konszenzus 4,35 dollár/részvény volt.

Nem lélgezhetnek fel ugyanakkor a befektetők, hiszen ritka zsúfolt nap lesz a mai. Egy munkanélküliségi adat mellett Ben Bernanke a Fed elnöke és Henry Paulson az amerikai pénzügyminiszter is beszél ma.

Update

A munkanélküliségi adat nagy hatást nem gyakorol(t) a piacokra. A múlt héten 9 ezerrel, 311 ezerre csökkent a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban. A Dow Jones Newswires által megkérdezett szakértők a szeptember 15-én záródott héten a munkanélküli segélyt először kérők számát ezerrel várták bővülni az előző heti, módosított 320 ezerről.

Csúnyán megégette magát a Bear Stearns Cos. a sub-prime válságban. Az előzetesen komoly károkat jelentett társaság eredménye 61 százalékkal zuhant. A cég nyeresége 171 millió dollár lett a harmadik negyedévben (szemben az egy évvel korábbi 438 millióval). Ez részvényenként 1,16 dollárt jelent, amely jócskán elmarad a bázisidőszaktól (3,02 dollár/részvény), de az igen pesszimista elemzői várakozásoktól is, amelyek a Bloomberg felmérése szerint 1,79 dolláros részvényenkénti eredményről szóltak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.