2007. július 4. 11:18

[smiley=242/]

Regóta propagáltam más fórumon a gyógyszerpapírokat, de akkor még Egis 19k volt, a Richter is 35k körül. A napokban amolyan "vegyük ez még nem ment alapon" szépen kúsznak feljebb, ami kiverheti pár embernél a biztosítékot, tovább nyomva az árukat. De milyen áron is kereskednek velük? Egis 20 feletti P/E rátán forog és 2,3 PEG mutatóval, ami enyhén szólva is legalább 30% os túlárazást mutat... Drágább sokkal, mint a Richter ilyen alapon, ami szintén igen ritkán fordult eddig elő. Sokan ezeket a papírokat látják a felvásárlások utolsó potenciális megtestesítőinek a hazai piacon, ami elsőre talán igaz is.

De lássuk csak, mikor tudnak ezek a papírok menetelni? Leginkább, ha egy vagy több állami gyógyszerlistán szerepelnek, és ha a hazai egészségügyi politika is kedvez nekik. Ami viszont mostanság nemigen mondható el. Újabb hírek nem jöttek ki ezügyben, magyarul minden maradt a régi rossz elrendezésben.

Felvásárlás: hacsak nem a leggazdagabb "magyar" ezt is megveszi, aztán elintézi, hogy felkerüljön barátai országában a gyógyszerlistára ismét. Jó kis politikai arbitrázs lenne...

Ezek tudatában a felkúszásuk és drágulásuk csak a momentuminvesztorok vásárlásainak következménye. Egy tény: bár fundamentáslisan mint láthattuk semmi sem változott, technikailag jól néznek ki és mivel van bennük elég short állomány is (alulsúlyozás az alapkezelőknél), így elképzelhető, hogy egyszercsak "elpattan egy húr"... vagy kettő... . Szóval aki bátor, még ráülhet a lóra, de, mint azt vki már mondta, ha az ember észreveszi, hogy halott lovon ül, szálljon le. (nem pontos idézet)

Szóval még lehet bennük teljesítmény, de mivel ez fundamentálisan abszolút nem alátámasztott, így óvatosan üljük meg a lovat...


Good luck.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.