Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

[smiley=242/]

Regóta propagáltam más fórumon a gyógyszerpapírokat, de akkor még Egis 19k volt, a Richter is 35k körül. A napokban amolyan "vegyük ez még nem ment alapon" szépen kúsznak feljebb, ami kiverheti pár embernél a biztosítékot, tovább nyomva az árukat. De milyen áron is kereskednek velük? Egis 20 feletti P/E rátán forog és 2,3 PEG mutatóval, ami enyhén szólva is legalább 30% os túlárazást mutat... Drágább sokkal, mint a Richter ilyen alapon, ami szintén igen ritkán fordult eddig elő. Sokan ezeket a papírokat látják a felvásárlások utolsó potenciális megtestesítőinek a hazai piacon, ami elsőre talán igaz is.

De lássuk csak, mikor tudnak ezek a papírok menetelni? Leginkább, ha egy vagy több állami gyógyszerlistán szerepelnek, és ha a hazai egészségügyi politika is kedvez nekik. Ami viszont mostanság nemigen mondható el. Újabb hírek nem jöttek ki ezügyben, magyarul minden maradt a régi rossz elrendezésben.

Felvásárlás: hacsak nem a leggazdagabb "magyar" ezt is megveszi, aztán elintézi, hogy felkerüljön barátai országában a gyógyszerlistára ismét. Jó kis politikai arbitrázs lenne...

Ezek tudatában a felkúszásuk és drágulásuk csak a momentuminvesztorok vásárlásainak következménye. Egy tény: bár fundamentáslisan mint láthattuk semmi sem változott, technikailag jól néznek ki és mivel van bennük elég short állomány is (alulsúlyozás az alapkezelőknél), így elképzelhető, hogy egyszercsak "elpattan egy húr"... vagy kettő... . Szóval aki bátor, még ráülhet a lóra, de, mint azt vki már mondta, ha az ember észreveszi, hogy halott lovon ül, szálljon le. (nem pontos idézet)

Szóval még lehet bennük teljesítmény, de mivel ez fundamentálisan abszolút nem alátámasztott, így óvatosan üljük meg a lovat...


Good luck.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.