TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

[smiley=242/]

Regóta propagáltam más fórumon a gyógyszerpapírokat, de akkor még Egis 19k volt, a Richter is 35k körül. A napokban amolyan "vegyük ez még nem ment alapon" szépen kúsznak feljebb, ami kiverheti pár embernél a biztosítékot, tovább nyomva az árukat. De milyen áron is kereskednek velük? Egis 20 feletti P/E rátán forog és 2,3 PEG mutatóval, ami enyhén szólva is legalább 30% os túlárazást mutat... Drágább sokkal, mint a Richter ilyen alapon, ami szintén igen ritkán fordult eddig elő. Sokan ezeket a papírokat látják a felvásárlások utolsó potenciális megtestesítőinek a hazai piacon, ami elsőre talán igaz is.

De lássuk csak, mikor tudnak ezek a papírok menetelni? Leginkább, ha egy vagy több állami gyógyszerlistán szerepelnek, és ha a hazai egészségügyi politika is kedvez nekik. Ami viszont mostanság nemigen mondható el. Újabb hírek nem jöttek ki ezügyben, magyarul minden maradt a régi rossz elrendezésben.

Felvásárlás: hacsak nem a leggazdagabb "magyar" ezt is megveszi, aztán elintézi, hogy felkerüljön barátai országában a gyógyszerlistára ismét. Jó kis politikai arbitrázs lenne...

Ezek tudatában a felkúszásuk és drágulásuk csak a momentuminvesztorok vásárlásainak következménye. Egy tény: bár fundamentáslisan mint láthattuk semmi sem változott, technikailag jól néznek ki és mivel van bennük elég short állomány is (alulsúlyozás az alapkezelőknél), így elképzelhető, hogy egyszercsak "elpattan egy húr"... vagy kettő... . Szóval aki bátor, még ráülhet a lóra, de, mint azt vki már mondta, ha az ember észreveszi, hogy halott lovon ül, szálljon le. (nem pontos idézet)

Szóval még lehet bennük teljesítmény, de mivel ez fundamentálisan abszolút nem alátámasztott, így óvatosan üljük meg a lovat...


Good luck.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.