TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ritka az olyan vevő, aki a Belvárosból vagy vidékről éppen Csepelre költözne, a helyi ingatlanpiac meglehetősen belterjesnek nevezhető, inkább azok vásárolnak, akik a környéken éltek korábban, vagy kiköltöztek valamelyik környező agglomerációs településre.

A vásárlók körében a legkedveltebbek a konvektorfűtéses, kétszobás téglalakások, tulajdonképpen mindegy milyen állapotban, de ha már választani kell, a felújítandókat kedvelik jobban – jellemzi a kerület piacát Murányi Ákos, a Duna House elemzési vezetője. Ilyen lakásokért 8.5 és 10.5 millió forint közötti összegeket fizetnének leginkább, állapottól és elhelyezkedéstől függően.

Rengeteg a panellakás a kerületben, ezek közül inkább a központi, kis alapterületű ingatlanok iránt van kereslet, átlagosan 7-8 millió forintért – a Szent István úton például 28 négyzetméteres lakást 6.9 millióért kínálnak. Szempont a közlekedés is: a HÉV-hez való közelséget előnyként értékelik a vásárlók, bár ennek a területnek a közlekedése általánosságban is jó a Duna House Rákóczi Ferenc úti irodájának tapasztalatai szerint. A legnépszerűbbek a sétányokon található házak, lakások.


A fentebb említett kategóriák mellett népszerűek a zöld környeztben lévő, kertvárosi részek: Királyerdő, Erdősor, Csillagtelep viszonylag keresettnek számít a potenciális vásárlók körében, különösen a Dunahoz közel elhelyezkedő lakások. Az emberi léptékű, jellemzően 150 négyszögöles telkekért bontandó házzal 15-17 millió forintot fizetnének a vevők, a jobb állapotú ingatlanok ára 22-23 millió forintnál kezdődik, és akár az 50 millió forintot is meghaladhatja. Ilyen ingatlant találhatunk például a Mária királyné útján: 170 négyzetméteres, minden igényt kielégítő családi házat kínálnak 55 millióért.

Vannak azonban olyan részek is a kerületben, amiktől igyekszenek a vevők távol tartani magukat, ilyenek például a Vasas és Ady Endre utcák, a tapasztalatok szerint elsősorban a vegyes lakóközösség miatt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.