2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A napközbeni téblábolás után a délutáni gyenge amerikai adatok hírére pánik tört ki a tőzsdén, és komoly, 2,2 százalékos esést produkált a Bux. A nagyobb papírok közül az OTP-nek volt fekete napja, a részvény több, mint 4 százalékot zuhant.

A napközbeni téblábolás után a délutáni gyenge amerikai adatok hírére pánik tört ki a tőzsdén, és komoly, 2,2 százalékos esést produkált a Bux. A nagyobb papírok közül az OTP-nek volt fekete napja, a részvény több, mint 4 százalékot zuhant.

A napi grafikon - nincs mit szépíteni - csúnya:

Megjöttek az eladók, míg a vevők eltüntek, mindennek, mondhatnánk egyenes következménye a zuhanás. Gyakorlatilag minden európai piac hasonló grafikont rajzolt, legfeljebb néhány esetében nem volt ilyen meredek a függőleges vonal

Fundamentálisan a rossz nemzetközi környezet miatt áll esésre a tőzsde, chart alapján pedig mi a korábbi rés tesztjét várjuk.


Ami a záróárakat illeti a már említett OTP (8290, -4,39%) mellett 2,88 százalékot zuhant a Mol is (23405). A napközben szárnyaló MTelekom a nap végére a tegnapi árszint felett 3 forinttal végzett (910). Az valószínűleg hétfőn dől el, hogy ez a visszaesés az általános piaci trendnek vagy a szlovén pályázat esélyeinek tudható be. Pluszban tudott zárni a Richter is, amely 45 forintot erősödött, és 40400-on zárt, míg szektortársa az Egis 18800-on, ami 3 százalékos erősödést jelent.

A kisebbek közül jelentősebb elmozdulást a 3,87 százalékot eső Rába és a 2,9 százalékot csökkenő TVK produkált.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.