TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 7. 15:44

A pénteki amerikai kereskedés meglehetősen pesszimista forgatókönyvet vetített előre a mai kereskedésre, ám végül nemhogy pánik nem volt, de számottevő erősödéssel zártak a blue chipek. Igaz forgalom egyedül az OTP-ben volt.

A pénteki amerikai kereskedés meglehetősen pesszimista forgatókönyvet vetített előre a mai kereskedésre, ám végül nemhogy pánik nem volt, de számottevő erősödéssel zártak a blue chipek. Igaz forgalom egyedül az OTP-ben volt.

Miközben az európai piacok némileg megnyugodtak és a kereskedés első fél órájában még az USA is pluszban volt, addig nálunk már-már hurráoptimizmus volt. A nap elején még bizonytalan piac napközben közel másfél százalékos erősödést is mutatott, hogy végül a Bux a pénteki záró érték felett 220 ponttal, 25475 ponton (+0,87%) fejezze be a kereskedést. A 34 milliárd forint körül forgalom kicsit csalóka, hiszen ebből 24,2 milliárd OTP volt, míg a többi papír iránt jóval visszafogottabb érdeklődés volt.

Miközben a kisebb részvények jórészt lefele vették az irányt, addig a nagyok a pénteki kiszórás után korrigáltak. A Mol 0,8 százalékot erősödve 23600-on zárt, A Magyar Telekom 2 foritnot erősödve 912-ön fejezte be a napot.
Jóval többet nőtt az OTP, amelynek 8400-as záró ára 110 forintos ugrást mutat. Ennél is jobban erősödött a Richter, amely 41000 forinton zárt, 1,5 százalékkal magasaban, mint pénteken.

Az európai piacok a reggeli plusszok után délután ismét esést mutattak, így itthon némi optimizmust mutatott a kereskedés. A nemzetközi helyzet tehát nem direkt módon hat a BÉT-re, ám egy esetleges amerikai esés, ami a mai piacban akár benne is lehet, könnyen nálunk is ráijeszthet a befektetőkre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.